Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό τοπίο

Του Γ .Γ.

Να συμπληρώσω κάποια πράγματα στην ανάρτηση που έκανε ο σύντροφος  Τα- ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ και την τιτλοφορεί: «Διεργασίες και ανατροπές στο τηλεοπτικό σκηνικό».

Ο τηλεοπτικός παραγωγός και σκηνοθέτης Διονύσης Παναγιωτάκης στον οποίο ανήκει το κανάλι Action24 –το οποίο σημειωτέον θα εκπέμψει πλήρες πρόγραμμα ενημερωτικού κατά βάση χαρακτήρα από 2 Σεπτέμβρη-δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.
Το ποιόν του τύπου μπορεί να το πληροφορηθούμε από ένα περασμένο δημοσίευμα της ιστοσελίδας koutipandoras.gr το οποίο επικαλούμενο άρθρο του περιοδικού “Hot Doc” μας λέει για τις στενές σχέσεις Παναγιωτάκη-Βενιζέλου που συνέβαλλαν για να θησαυρίσει ο καναλάρχης.

Συγκεκριμένα το περιοδικό είχε αποκαλύψει δύο χρυσοφόρες συμβάσεις ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ των εταιριών του κ. Παναγιωτάκη με τον ΟΠΑΠ, οι οποίες αφορούσαν τη μετάδοση δευτεροκλασάτων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, όπως είναι το ελβετικό και το δανέζικο, τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί μόλις λίγες ημέρες πριν ο κ. Βενιζέλος εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. 

Και όντως το Action 24 στελεχώνεται από άτομα  «της πλέον φθαρμένης και όζουσας ΠΑΣΟΚικής νομενκλατούρας και δημοσιογραφίας». Αρκεί να αναφέρουμε ότι την γενική διεύθυνση αυτού του τηλεοπτικού σταθμού έχει αναλάβει η Τζένη Αθανασοπούλου, με διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης τον διευθυντή της εφημερίδας «Καρφί» Γιάννη Αντύπα, και τον Βασίλη Ταλαμάγκα – που τώρα είναι διευθυντής στο κανάλι του Γ. Κουρή «ΚΟΝΤΡΑ»- να καθορίζει το πρόγραμμα και το «πρόσωπο» του σταθμού.

Η εφημερίδα "Το Παρόν", έγραφε την Κυριακή:

Στο παιχνίδι της τηλεόρασης μπαίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο παρελθόν είχε τοποθετήσει τον φίλο του και διευθυντή Ειδήσεων του Mega Χρήστο Παναγιωτόπουλο στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τώρα ένας άλλος φίλος του, από τους πιο στενούς, και εξ απορρήτου συνεργάτης, οΔιονύσης Παναγιωτάκης, σύζυγος της πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Κούρκουλα, απέκτησε από την οικογένεια Κυριακίδη το "TV Πειραιάς" (παλιό Magic του Σ. Κόκκαλη) και το μετέτρεψε σε Action, βάζοντας πολιτικές εκπομπές. Θυμίζουμε ότι ο Διονύσης Παναγιωτάκης στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου είχε την αποκλειστική ευθύνη για τον χειρισμό της επικοινωνίας και της προβολής του ΠΑΣΟΚ.  



Οσον αφορά την στελέχωση του "E Channel" που θα διαδεχθεί την τηλεόραση του 902 οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι την ανέλαβε «κίτρινος» μεγαλοδημοσιογράφος ο οποίος θα αναλάβει να επιλέξει τα 100 άτομα, δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικό προσωπικό  από τους απολυμένους της ΕΡΤ.
Να σημειώσουμε ότι ένας απ’ τους νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας στην οποία ανήκει πλέον ο «902», ο δικηγόρος Δημήτρης Ράπτης έχει προαναγγείλει δημόσια την πρόσληψη εκατό εργαζομένων από τους απολυμένους της ΕΡΤ.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει στο νέο αυτό κανάλι και άλλος «διάσημος ουφολόγος» δημοσιοκάφρος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8082.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου