Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνέλαβαν ύποπτο για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών


Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το αντίστοιχο Γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξιχνιάσθηκαν τέσσερις υποθέσεις επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


Οι επιθέσεις αυτές έγιναν, η πρώτη στις 10 Σεπτεμβρίου 2012, σε κατάστημα στην Μεταμόρφωση Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις την ιδία ημέρα (22 Σεπτεμβρίου 2012), σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση Αττικής. 

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη χθες το απόγευμα, ένας 20χρονος, ο οποίος συμμετείχε στις παραπάνω επιθέσεις και κατηγορείται, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες. 

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς:

1) Στις 10-9-2012 και ώρα 20:30, εισήλθε, μαζί με άλλους οκτώ άγνωστους δράστες, εντός καταστήματος - κουρείου ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση Αττικής και επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους από το Πακιστάν και σε έναν πελάτη, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μια αυτοσχέδια μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

2) Στις 22-9-2012 και ώρα 19:50, μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο αλλοδαπούς από το Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο Αττικής, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

3) Την ίδια ημέρα και ώρα 20:15, στην περιοχή της Λυκόβρυσης, επιβαίνοντας μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο Πακιστανοί, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012, ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

4) Την ίδια ημέρα και ώρα 20:50, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επιβάτες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις Πακιστανούς, που κινούνταν πεζή και τραυμάτισαν δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.

«Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 

• Τηλεφωνικά στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 11414 (όλο το 24ωρο) 
• Με την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στο www.hellenicpolice.gr», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Αστυνομία.

http://www.zougla.gr/greece/article/sinelavan-ipopto-gia-epi8esis-se-varos-metanaston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου