Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας για το σχέδιο «Αθηνά»: «Φθηνό λογιστικό σχέδιο»


«Φθηνό λογιστικό σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της ανώτατης εκπαίδευσης εν ονόματι του Μνημονίου» χαρακτήρισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξηης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης, το σχέδιο «Αθηνά»


Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πίσω από τον μανδύα του εξορθολογισμού» και «χωρίς διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα και με τους φοιτητές να αντιδρούν» επιχειρεί «δια της πλαγίας οδού να ανατρέψει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως, όπως είπε, το ίδιο είναι ένα πρόβλημα για την ανώτατη εκπαίδευση επειδή έρχεται «χωρίς πόρους και διασφάλιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, να χαρίσει την ανώτατη εκπαίδευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι στρατηγική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημόσια - δωρεάν παιδεία και η προώθηση ενός «εναλλακτικού πανεπιστημίου που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και θα προάγει την επιστημονική γνώση».

http://www.zougla.gr/politiki/article/tsipras-gia-to-sxedio-a8ina-f8ino-logistiko-sxedio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου