Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Βροντερό «όχι» των Παριανών στους φασίστες - έντονα επεισόδια



Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην Παροικία της Πάρου μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση φορέων, συλλόγων και πολιτών του νησιού, καθώς αποδοκίμαζαν εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που γινόταν στο νησί.

Οι χρυσαυγίτες είχαν συγκέντρωση σε κάποια ταβέρνα με την παρουσία των βουλευτών της Παναγιώταρου και Λαγού.



Ήδη από το πρωί στο νησί είχαν φτάσει τρεις κλούβες με μονάδες των ειδικών δυνάμεων για τον φόβο επεισοδίων τα οποία όμως τελικά όχι μόνο δεν αποφεύχθηκαν αλλά και μάλλον ξεκίνησαν από τις …ίδιες τις δυνάμεις που πήγαν εκεί για να τα αποτρέψουν.
Οι χρυσαυγίτες είχαν ήδη ξεκινήσει την «εκδήλωσή» τους και μόλις οι περίπου 300 διαδηλωτές άρχισαν να πλησιάζουν στο σημείο, οι αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνα ενώ, σύμφωνα με τη μαρτυρία πολλών αυτοπτών μαρτύρων, οι αστυνομικοί με χαρά δέχτηκαν την «ενίσχυση» της ομάδας τους από κάποια μέλη της φασιστικής οργάνωσης που είχαν βγει για να βάλουν ένα … «χεράκι».

Τα επεισόδια όμως μετά από λίγο πήραν ακόμη πιο σοβαρή τροπή με αποτέλεσμα ένας άνδρας και μια γυναίκα να βρεθούν στο κέντρο υγείας του νησιού με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από γκλομπ ενώ ο άνδρας είναι και με σπασμένο πλευρό. Τους τραυματίες επισκέφθηκε στο Κέντρο Υγείας και ο Δήμαρχος Πάρου κ. Βλαχογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους, συμμετείχαν τουλάχιστον 400 άτομα, με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας ενώ σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίαζε την ίδια ώρα στο Δημαρχείο, διάβασε στη συγκέντρωση ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάρου.


http://www.zougla.gr/greece/article/i-pariani-diadilosan-kata-tis-xrisis-avgis---entona-episodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου