Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ - (και κατοίκων των περιοχών, Μάκη τους) -στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ-Πάτζας φοβερός(βλ.video).


Υπό τις διαμαρτυρίες έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), νομικές προσφυγές και στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ιδιώτες και τις κοινοπραξίες ιδιωτών για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.




Σήμερα γίνεται η κατάθεση προσφορών για το εργοστάσιο στα Άνω Λιόσια. Ο Δήμος Φυλής έχει καλέσει σε παλλαϊκή διαμαρτυρία τους κατοίκους και τους φορείς του δήμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία των δύο εργοστασίων στα όρια του δήμου.
Εργαζόμενος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλά στην κάμερα της zougla.gr



Συγχρόνως, ο δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραΐμης προσφεύγει στο ΣτΕ και σε ευρωπαϊκά όργανα κατά της κατασκευής των εργοστασίων στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή. Την ίδια ώρα στη Δικαιοσύνη προσφεύγει και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού για το θέμα της κατασκευής εργοστασίου στην Κερατέα. Μετά την απόρριψη της προσφυγής του από τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλο, προσέφυγε άμεσα στην Επιτροπή για το άρθρο 152, η οποία θα κρίνει την ουσία των προσφυγών. Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί, το επόμενο βήμα είναι το ΣτΕ.



Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την πλευρά της, έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και έχει καλέσει τους εργαζομένους να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου «να μην εφαρμοσθούν τα σχέδια που μόνο στόχο έχουν την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και την περιβαλλοντική καταστροφή της Αττικής».



Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιώργος Πάντζας.



Ο κ. Πάντζας μίλησε ζωντανά στην τηλεόραση της Ζούγκλας:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου