Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το επίμαχο απόσπασμα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις από τους New York Times. (Xωρίς το σχόλιο)!


“Το ζήτημα δεν είναι γιατί κινούμαστε ξαφνικά τώρα,” είπε ανώτερος αξιωματούχος με γνώση της στρατηγικής της κυβέρνηης, ο οποίος μίλησε με όρο την ανωνυμία επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια. “Είναι το γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν σταμάτησαν τη διάχυση της ανομίας.  


Ο αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι η επιδρομή στη Βίλα Αμαλία και άλλη μία που έγινε την περασμένη εβδομάδα ενάντια στους καταληψίες της Λέλα Καραγιάννη προκάλεσε νέα κρούσματα βίας στις ριζοσπαστικές ομάδες, και είπε ότι τα σχέδια για νέες επιδρομές θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περισσότερο την κατάσταση.

Αλλά η καταστολή είναι απαραίτητη, είπε ο αξιωματούχος, ώστε να φανεί ότι η κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να κινηθεί βίαια ενάντια σε άλλες ομάδες — περιλαμβανομένων των αγωνιστικών συνδικάτων που μπορεί να σταθούν εμπόδια στις προσπάθειες του κυρίου Σαμαρά να ολοκληρώσει επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αντιλαϊκά σχέδια ιδιωτικοποίησης κρατικών αγαθών ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας.



“Θέλουμε να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας ως επιτυχημένους, να αρχίσουμε να νομιμοποιούμε και πάλι την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας”, είπε ο αξιωματούχος. “Πώς μπορούμε να επιβάλλουμε νέους νόμους ή να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις όταν παραβιάζεται ο νόμος; Ήρθε ο καιρός να βάλουμε τάξη.”

Πηγή: New York Times
Άρθρο της Liz Alderman, σε συνεργασία με τον Άγγελο Πετρόπουλο
Μτφρ.: Lenin Reloaded 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου