Σεισαχθεια
“Δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια για τις σχεσεις των ακροαριστερων τρομοκρατων με την ακροδεξια”. Μπετινο Κραξι 29 Ιανουαριου 1985 Πρωθυπουργος Ιταλιας.
“Μετα την επιθεση μελων του ΕΚΚΕ και χιλιαδων λαου στην Αμερικανικη πρεσβεια στις 21 Απριλιου 1975 εγινε πολυς λογος στις εφημεριδες για σκοτεινους κυκλους και αλλα τετοια.
Στις 22 Απριλιου το Βημα εγραφε μεταξυ αλλων: ενω γινοταν η πορεια προς την πρεσβεια στη σταδιου ενας νεαρος τρομοκρατης με περιστροφο εριξε εναν πυροβολισμο. Αμεσως τον καταδιωξαν 2 πολιτες ο Στ. Μακροπουλος θυρωρος και ο Εμ. Ταμπακοπουλος εξαγωγεας και τον συνελαβαν. Τι αποδειχθηκε μερικες μερες μετα; Ο τρομοκρατης ηταν Αστυνομικος”
Στις 22 Απριλιου το Βημα εγραφε μεταξυ αλλων: ενω γινοταν η πορεια προς την πρεσβεια στη σταδιου ενας νεαρος τρομοκρατης με περιστροφο εριξε εναν πυροβολισμο. Αμεσως τον καταδιωξαν 2 πολιτες ο Στ. Μακροπουλος θυρωρος και ο Εμ. Ταμπακοπουλος εξαγωγεας και τον συνελαβαν. Τι αποδειχθηκε μερικες μερες μετα; Ο τρομοκρατης ηταν Αστυνομικος”
Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 1978, μια ωρολογιακή βόμβα εκρήγνυται στην αίθουσα του κινηματογράφου Έλλη, στην οδό Ακαδημίας, στις 9.30 το βράδυ. Η έκρηξη γίνεται κατά τη διάρκεια προβολής της σοβιετικής ταινίας Ουράνιο τόξο. Η βόμβα έχει τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα του κοινού κι η έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα τον πολύ βαρύ τραυματισμό ενός άτυχου θεατή, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια. Μαζί του τραυματίζονται και άλλοι 18 άνθρωποι. Η επίθεση επαναλαμβάνεται τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του κινηματογράφου Ρεξ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η έκρηξη σημειώνεται και πάλι κατά τη διάρκεια προβολής μιας σοβιετικής ταινίας με τίτλο Ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα. Η ωρολογιακή βόμβα είχε επίσης τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα της αίθουσας προβολής και η έκρηξή της είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ανθρώπων. Οι βομβιστικές επιθέσεις στους δύο κινηματογράφους δεν αποτελούσαν μεμονωμένα παραδείγματα. Ήταν μέρος μιας σειράς αντίστοιχων ακροδεξιών τρομοκρατικών ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί τη μεταπολιτευτική περίοδο στην Αθήνα, με στόχο χώρους με αριστερό πρόσημο. Από τα γραφεία του περιοδικού Αντί και γραφεία της ΚΝΕ μέχρι τον εμπρησμό των γραφείων της Αυγής και εκρήξεις στα γραφεία του ΕΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού, οι «μετανάστες» για τους ακροδεξιούς της εποχής είχαν εμφανή ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Για τις δολοφονικές αυτές ενέργειες συλλαμβάνεται μια ομάδα 10 ακροδεξιών, ανάμεσά τους και ο σημερινός επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έφεδρος αξιωματικός την περίοδο εκείνη. Ενώ οι αρχικές κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι στον ανακριτή εντάσσονται στον νόμο «περί καταστολής της τρομοκρατίας» και είναι σε βαθμό κακουργήματος, ο Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο από την ομάδα καταλήγουν να παραπεμφθούν στο πενταμελές εφετείο και να τιμωρηθούν για παράβαση του νόμου «περί όπλων και εκρηκτικών υλών», δηλαδή για μια κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί ποινή 13 μηνών που στο Εφετείο έγινε 11 μήνες.
Η 17Ν -πρωτη γενια- ειχε ασκησει σκληρη κριτικη στην οργανωση φαντασμα «Επαναστατική Οργάνωση Οκτώβρης 80» για τους εμπρησμους των πολυκαταστηματων ΜΙΝΙΟΝ και ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ τα οποια ηταν και κλειστα κατα την ωρα του εμπρησμου με σκεπτικο οτι εκτος των αλλων ηταν επιχειρησεις που επισκεπτονται λαϊκα στρωματα.
Χθες το βραδυ ξεφυλλισαμε “το εγχειριδιο του ανταρτη των πολεων” του Καρλος Μαριγκελα και δεν βρηκαμε καμμια προτροπη σε τυφλες ενεργειες που μπορει να οδηγησουν σφαγη παιδιων, εργαζομενων και αλλων αθωων.
Αντιθετα μας ηρθαν περισσοτερο μνημες απο τη σφαγη στην πλατεια φοντανα στο Μιλανο στις 12/12/1969 για την οποια πλεον υπαρχουν ομολογιες σε δικαστηρια οπως του στρατηγου Τζιαναντελιο Μαλετι ο οποιος τόνισε ότι από το 1969 έως το 1980 οι τρομοκρατικές ενέργειες, που είχαν ως δράστες άτομα ακροδεξιών οργανώσεων, αποτελούσαν μέρος της «στρατηγικής της έντασης» υπό την εποπτεία των ΗΠΑ.Στόχος τους, σύμφωνα με τον Τζ. Μαλέτι, ήταν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, ρίχνοντας τις ευθύνες για όλες αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες στην Αριστερά, ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες για μια αυταρχική λύση, όπως και στην Ελλάδα-πραξικοπημα 21/4/67.
“Η λεγόμενη “άτακτη” (τυφλή) τρομοκρατία είναι μετά τακτική, επεξεργασμένη… Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σαν βασικό στοιχείο για διάφορα προγράμματα που έχουν σαν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις και να πείσουν τον πληθυσμό να συμφωνήσει με την εγκαθίδρυση ισχυρού αστυνομικού κράτους” (στρατηγός Ουίλιαμ Γιαρμπόρο-εκπαιδευτής της CIA)
stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/01/kill-mall.html#more
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου