Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μέρος δέκατο τρίτο (η Α.ΕΝ.Κ. για τις διώξεις των Συριζαίων στον ΕΔΣΝΑ από την ¨παρεούλα¨ των σκουπιδιών). Υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής); Ναι, υπάρχει! Μικρή αναδρομή στην ιστορία του όρου. Ντοκουμέντο 13.



Η δράση την Α.ΕΝ.Κ. έφερε την αντίδραση από την θιγόμενη "παρεούλα" των σκουπιδιών με δύο τρόπους.
Πρώτος τρόπος είναι η υπηρεσιακή δίωξη των μελών και φίλων της...  

Διάβασε ενδεικτικές καταγγελίες από το kinisi-esdkna.blogspot.gr:





ΠΑΡΑΡΤΜΑ 34.



ΤΕΤΆΡΤΗ, 13 ΙΟΥΛΊΟΥ 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ κύριο Χιωτάκη.


Κύριε πρόεδρε

Το τελευταίο δίμηνο με αλλεπάλληλες αποφάσεις σας, έξω από κάθε υπηρεσιακή διαδικασία και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεργασία σας με τους αρμόδιους Διευθυντές, μετακινείτε προσωπικό και αναθέτετε καθήκοντα με εντελώς αυθαίρετο τρόπο.

Οι υπηρεσιακές δομές και οι ανάγκες αγνοούνται προκλητικά και φαίνεται να έχουν υποκατασταθεί από τη συνεργασία της Διοίκησης σας με μια παρέα παραγόντων –συνδικαλιστών, κάτι που μας θυμίζει την εποχή που κυβερνούσαν το κράτος διαφόρων αποχρώσεων κομματικοί στρατοί.

Με την υπογραφή σας ορισμένοι συνάδελφοι που θεωρούν ότι ελέγχουν το σωματείο των εργαζομένων, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, επιδεικνύοντας την δύναμή τους, ελέω της Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση ατομικών αιτημάτων ή ακόμη χειρότερο για την δυσμενή μεταχείριση των εργαζομένων.

Η Διοίκηση σας συμπράττει σε αυτό όταν απαξιώνει ακόμη και τους Διευθυντές εκπέμποντας ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο μήνυμα στους εργαζόμενους: Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχουν Δ/ντές, δεν υπάρχουν Προϊστάμενοι, και για ότι θέλετε απευθυνθείτε στους μεσολαβητές της Διοίκησης.

Γνωρίζουμε πως αυτή είναι η ανταμοιβή σας για την πλάτη που βάζουν οι συνδικαλιστές – συνεργάτες σας προκειμένου να περάσουν ανώδυνα και χωρίς την αντίδραση των εργαζομένων, οι συμβάσεις για την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΔΚΝΑ στην περιφέρεια και από εκεί στα γνωστά εργολαβικά συμφέροντα.

Ίσως ακόμη και για να εξασφαλίζετε την ανοχή υπαλλήλων σε ενέργειες αμφισβητούμενες έστω και για την σκοπιμότητα τους. Μπορείτε να μας γνωρίσετε αν έχουν καταβληθεί αντισταθμιστικά στο δήμο Αιγάλεω μετά το Σεπτέμβρη του 2010;

Όμως κύριε πρόεδρε πρέπει να γνωρίζετε πως οι εργαζόμενοι δεν χειραγωγούνται και πως ο ρόλος των μεσαζόντων θα καταδικαστεί. Ο ΕΣΔΚΝΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει με ημέτερους.

Καλούμε την Διοίκηση να αναστείλει την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων και να προχωρήσει στη σύγκλιση του Συμβούλιου Προγραμματισμού και Συντονισμού των Διευθυντών, σε εφαρμογή του άρθρου 14 του ΟΕΥ για την εσωτερική οργάνωση των υπηρεσιών, ώστε να λάβουν γνώση και να εκφράσουν την άποψη τους.

Θα επιμείνουμε στην υπεράσπιση των αξιών και των θεσμικών λειτουργιών του ΕΣΔΚΝΑ με κάθε δυνατό τρόπο και θα ενημερώσουμε τους πάντες για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς πρακτικές τις δικές σας και των συνδικαλιστών συνεργατών σας








ΠΑΡΑΡΤΜΑ 35.



Αθήνα 12-5-2011


...διότι δεν συνεμορφώθη με τις υποδείξεις ή Ποιος αποφασίζει κύριε Σγουρέ;;;


Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση

Ανοικτή Επιστολή στον Πρόεδρο του Συνδέσμου - Καταγγελία για τον Πρόεδρο του Σωματείου

Σταματήστε  τη τακτική των ημετέρων και την απαξίωση του προσωπικού.

Ένα μήνα τώρα αναζητούνται οι προϊστάμενοι που θα στελεχώσουν τις κενές θέσεις στη Δ/νση Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Προδιαλογής Υλικών.
Και φυσικά καιρός είναι να  πληρωθούν και άλλες θέσεις προϊσταμένων που είναι κενές και να αξιοποιηθεί το προσωπικό. Άλλωστε ποιος δεν θέλει την αξιοποίηση του προσωπικού;

Ψάχνετε, ψάχνετε αλλά … για εσάς ο κύκλος των ποιητών έχει και αποκλεισμούς!!

Λοιπόν, μόνο ο κ. Καπετάνιος και ο κ. Μνηματίδης δικαιούνται κατά νόμο να αναλάβουν τα καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή   Μεταφόρτωσης Απορ/των και Προδιαλογής Υλικών.

Δεν γνωρίζουμε το φόρτο του κύριου Μνηματίδη ούτε  τις ικανότητες του να αναλάβει παράλληλα καθήκοντα. Γνωρίζουμε όμως όλοι τα μειωμένα υπηρεσιακά αντικείμενα που έχουν απομείνει στη Δ/νση και το προσωπικό που προΐσταται ο κ. Καπετάνιος  μετά τις συστηματικές παρεμβάσεις της Διοίκησης .
Αρέσει δεν αρέσει κατά νόμο μόνος ο ένας από τους δύο δικαιούται. Γιατί μόνο αυτοί έχουν κριθεί για Διευθυντές από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Όλα τα άλλα είναι μεθοδευμένες διοικητικές πράξεις χαριστικές υπέρ κάποιων και δυσμενείς σε βάρος άλλων.

Και αφού τελειώνουμε  με τους Διευθυντές, ας έρθουμε στους προϊσταμένους τμημάτων.

Από το Δεκέμβριο του 2011 ο Διευθυντής Μεταφόρτωσης Απορ/των και Προδιαλογής Υλικών,  Πέτρος Οικονομόπουλος,  ζήτησε τη μετακίνηση του Παντελή Καρακάση και της Μαρίας Μανιάτη στη Δ/νση Μεταφόρτωσης Απορ/των και Προδιαλογής Υλικών.
Ο κ. Χιωτάκης  είχε δώσει οδηγία να γραφεί η Απόφαση  μέχρι που υπήρξε η παρέμβαση του από μηχανής θεού … και σταμάτησε.
Το ίδιο αίτημα υποβλήθηκε και πρόσφατα στη Διοίκηση Γ. Σγουρού.Όχι δεν μπορεί να γίνει δεκτό γιατί «το σύστημα δεν θέλει».

Καταγγέλουμε την  συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που έχει την Προεδρία του Σωματείου, για παρεμβάσεις στη Διοίκηση του Συνδέσμου  με σκοπό τη δυσμενή μεταχείριση των συγκεκριμένων υπαλλήλων και όχι μόνο αυτών.

Καταγγέλουμε τη Διοίκηση του Συνδέσμου που ανέχεται και συντηρεί την διακριτική μεταχείριση υπαλλήλων έξω από τις νόμιμες διαδικασίες. Η τακτική  αυτή πλήττει  την υπηρεσιακή εξέλιξη των εργαζομένων και δημιουργεί καθεστώς  ανήθικου ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων .

Αλήθεια, κύριε Πρόεδρε του ΕΔΣΝΑ, αυτές είναι οι εμπειρίες που αποκομίζετε  από την οργάνωση της γερμανικής αυτοδιοίκησης του κύριου Φούχτελ;

23/11/2012

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.









ΠΑΡΑΡΤΜΑ 36.



Καταγγελία

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Καταγγελία

Η Διοίκηση του Συνδέσμου με τις  πρόσφατες αποφάσεις  του κ. Μαστοράκου, αρμόδιου εντεταλμένου μέλους της Ε.Ε., για την επιλογή προϊσταμένων και για τις μετακινήσεις προσωπικού όχι μόνο παγιώνει τη  μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος  των εργαζομένων  αλλά εκτρέπεται  σε  πολιτική δίωξη  για την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση  και τους εργαζομένους  που τολμούν να  εκφράζουν την αντίθεση τους για όσα έγιναν και όσα γίνονται στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Καμία αμφιβολία δεν έχουμε για το ρόλο και τη συμμετοχή του Προέδρου του Σωματείου και των «υπηρεσιακών στελεχών»  που είναι οι μόνιμοι συνομιλητές της διοίκησης  για όλα  όσα γίνονται.
Ακριβώς αυτό καθιστά ακόμη πιο βαριά  την  ευθύνη του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ.
Ο  μηχανικός που,  με προσωπική εύνοια του κ. Χιωτάκη (κατά τη θητεία ως Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ ), ορίστηκε ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης  Επεξεργασίας, χωρίς καν να τοποθετηθεί Προϊστάμενος σε τμήμα της Δ/νσης (γιατί άραγε;)  ορίζεται τώρα και Αναπληρωτής σε δεύτερη Διεύθυνση,  χωρίς  να έχει επιλεγεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η παράβαση της παράβασης …
την ίδια ώρα που διατηρείται στη κατάψυξη ο Δ/ντής Συντονισμού.  
Μετακινείται από τη Δ/νση Επεξεργασίας στο τμήμα Τοπικών ΣΜΑ της  Δ/νσης  Μεταφόρτωσης μηχανικός (που δεν έχει επιλεγεί ως προϊστάμενος με κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου)  και ορίζεται ως αναπληρωτής προϊστάμενος  και με αυτό τον τρόπο παραγκωνίζεται ο τεχνολόγος μηχανικός που υπηρετεί στο τμήμα Τοπικών ΣΜΑ από το 2002 (που όλως τυχαία είναι ενεργό μέλος της Α.ΕΝ.Κ.). Δεν αρκεί όμως αυτό, ο ίδιος υπάλληλος  αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή προϊσταμένου και σε δεύτερο τμήμα  αυτό της Διαλογής στη Πηγή. Την ίδια ώρα  κρατάνε, υποαπασχολούμενους  στη Δ/νση Συντονισμού (η κατάψυξη του ΕΔΣΝΑ) χημικό μηχανικό και γεωλόγο με μεταπτυχιακό (που όλως τυχαία έχουν εκτεθεί για συμπάθεια στην Α.ΕΝ.Κ.).
Και σε κάθε περίπτωση στερούν σε μια σειρά τεχνικών, πολλοί από αυτούς με μεταπτυχιακές σπουδές, το δικαίωμα της υπηρεσιακής εξέλιξης και της μισθολογικής βελτίωσης.
Τώρα που ο ΕΔΣΝΑ  ξεκινά τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ , ο Προϊστάμενος του Τμ. ΧΥΤΑ Αν. Αττικής της αρμόδιας Δ/νσης ΔΑΑ, μηχανικός με εμπειρία στα έργα αποκατάστασης χωματερών, μετακινείται  στο  τμήμα Πληροφορικής της  Δ/νσης Συντονισμού. Αξιοποίηση προσωπικού για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών; Όχι, γιατί απλά το τμήμα πληροφορικής  δεν έχει κανένα αντικείμενο αφού με απόφαση της διοίκησης και  κατά παράβαση του ΟΕΥ,  οι αρμοδιότητες του έχουν μεταφερθεί στη Δ/νση ΔΑΑ. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η μετακίνηση;
Τέλος, η απόφαση για μετακίνηση στα ζυγιστήρια του ΧΥΤΑ, υπό την Δ/νση του κ. Μνηματίδη και την εποπτεία στο χώρο του κ. Κόντου, του συμβασιούχου Σ. Κουτσογιάννη (που απασχολείται με δικαστική απόφαση και αμείβεται με την ελάχιστη αμοιβή  για παροχή διοικητικών υπηρεσιών στα κεντρικά γραφεία  και όχι με αυξημένη αμοιβή για υπηρεσίες στο ΧΥΤΑ)   συνιστά δίωξη για τη δράση και τη στάση του ιδίου,  της  Α.ΕΝ.Κ. και της Γ. Ασημακοπούλου (εκλεγμένης  στο ΔΣ  του σωματείου) προκειμένου να υποχρεωθεί σε παραίτηση.
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση στις 30/12/2011 χαιρέτησε την ανάληψη των καθηκόντων του  Προέδρου του ΕΔΣΝΑ με  δυο λόγια   «...περιμένουμε να στηρίξετε  την λειτουργία των υπηρεσιών μακριά  από  στεγανά και τακτικές ημετέρων, φαινόμενο που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και δυστυχώς άνθισε και στον ΕΣΔΚΝΑ.»
Όποιος δεν βάζει  τέρμα στη κατάσταση αυτή αναλαμβάνει και την ηθική ευθύνη  των συνεπειών.

6/12/2012
http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6115.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου