Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μέρος τρίτο (εμβόλιμο, η πολιτική αλητεία των κυρίων Σγουρού και Τατούλη). Υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής); Ναι, υπάρχει! Μικρή αναδρομή στην ιστορία του όρου. Ντοκουμέντο 3.



Οι καταγγελίες περί ¨μαφίας των σκουπιδιών¨,  τόσο του Σγουρού όσο και του Τατούλη, ήσαν άσφαιρες, δεν οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη. Μοιάζουν σαν τα ακίνδυνα πυροτεχνήματα  κρότου λάμψης που αποσκοπούν μόνο στον εντυπωσιασμό. Στη πραγματικότητα είναι επικοινωνιακά τρυκ που αποσκοπούν, στον εντυπωσιασμό των πολιτών μεν, αλλά, ταυτοχρόνως, και στον εκφοβισμό – μέσω της άμεσης λασπολόγησης - όσων αντιδρούν στην υλοποίηση και το χειρισμό των σχεδίων τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι προπαγανδιστική απόπειρα ταύτισης στα μάτια της κοινής γνώμης όσων αντιδρούν με κάποια ¨απροσδιόριστα και σκοτεινά εγκληματικά κέντρα¨.
Πρόκειται για κλασσική μορφή παρασυνειδησιακής προπαγάνδας που απευθύνεται στο θυμικό του λαού πατώντας πάνω στα λαϊκά στερεότυπα περί ¨σκοτεινών κέντρων¨. Με αυτόν τον τρόπο υποκαθιστούν τα επιχειρήματα στο διάλογο με τους διαφωνούντες με κλανιές.
Η πράξη τους αυτή είναι εκδήλωση αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς  και αποδεικνύει απόλυτη περιφρόνηση στη συντεταγμένη Πολιτεία και τους νόμους της.
Οι κύριοι Σγουρός και Τατούλης δεν είναι Ραψωδοί που καταγγέλλουν περιγράφοντας τα κακώς κείμενα. Είναι κρατικοί λειτουργοί, και μάλιστα αιρετοί, και δεν ψηφίστηκαν  ούτε πληρώνονται για να αερολογούν και για να καμαρώνουν μπροστά στις  κάμερες και το πόπολο!
Ως θεσμικοί - έμμισθοι από το αίμα του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού – έπρεπε πριν δημοσιοποιήσουν τις δήθεν καταγγελίες τους να τις πάνε στον Εισαγγελέα. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες!
Στο σημείο αυτό χρειάζεται μία διευκρίνιση.
Τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια του Σγουρού από τις 18/1/2013 υποβάλλουν στον λαό την πεποίθηση ότι ο Σγουρός κατήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την μαφία των σκουπιδιών. Αυτό είναι μέγα ψέμα. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής ο Σγουρός  κατέθεσε  «αναφορά» και  όχι καταγγελία με στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών¨ .
Αυτολεξεί στο Δελτίο Τύπου αναγράφεται:
 «Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΔΝΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή έγγραφο - καταγγελία που έλαβε από εργαζόμενο στον ΕΔΣΝΑ.
Στο αναφερόμενο έγγραφο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος περί απειλών για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του εργαζομένου και της οικογένειάς του από τη «μαφία των σκουπιδιών».
Με την αναφορά του ο κ. Σγουρός ζητά την εξέταση της βασιμότητας των καταγγελλομένων και την απόδοση ευθυνών σ’ όποιον κι αν αναλογούν».
Από τα παραπάνω γίνεται απόλυτα σαφές ότι ο Σγουρός που μίλησε χρονικά προ του εγγράφου – καταγγελία(15/1/2013) του εργαζόμενου στον ΕΔΣΝΑ για ¨μαφία των σκουπιδιών¨, δεν κατήγγειλε ο ίδιος με στοιχεία τίποτε. Έκανε την πάπια και επιζητεί να κερδίσει χρόνο!
‘Όμως…
Μπορεί ο Σγουρός και οι συνεργάτες του να μην «φοβούνται τίποτα και κανέναν» λόγω της ατιμωρησίας στην χώρα μας των πολιτικών προσώπων και των συνεργών τους – κι αυτό … μπορεί!
Μπορεί να λένε ότι «δεν έχουν να κρύψουν τίποτα» - γιατί έτσι τους συμφέρει να λένε δημόσια!
Η αλήθεια είναι ότι έχουν να κρύψουν πάρα πολλά!


Παράρτημα 3. 

18/01/2013

Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΔΝΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή έγγραφο - καταγγελία που έλαβε από εργαζόμενο στον ΕΔΣΝΑ.
Στο αναφερόμενο έγγραφο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος περί απειλών για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του εργαζομένου και της οικογένειάς του από τη «μαφία των σκουπιδιών».
Με την αναφορά του ο κ. Σγουρός ζητά την εξέταση της βασιμότητας των καταγγελλομένων και την απόδοση ευθυνών σ’ όποιον κι αν αναλογούν.
«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Διαφάνεια παντού. Η δικαιοσύνη ας πράξει τη δουλειά της όπως ξέρει καλύτερα από τον καθένα» δήλωσε ο κ. Σγουρός.
http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=6349%3A-----a--------&catid=3%3A2008-09-06-21-42-59&Itemid=31&lang=el
Τηλέφωνα: 213 2063501, 213 2063505, 210 6993404
Fax: 210 6929775, 210 6993110
e-mail: grafeiotypou@patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου