Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα είμαστε ΠΑΜΕ!!! Άγριο ξύλο στο ΠΑΜΕ με τραυματίες στο Υπ. Εργασίας


1500 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω απο τη ΓΑΔΑ μαζί τους και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Έχει προηγηθεί το άγριο ξύλο που έδωσαν τα ΜΑΤ στα μέλη του ΠΑΜΕ έξω απο το Υπουργείο εργασίας.
Προσαγωγές, χημικά και καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους. Στην ΓΑΔΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Η alfavita.gr θα συνεχίσει να ενημερώνει απο τη ΓΑΔΑ με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
1500 άτομα έξω απο τη ΓΑΔΑ

17: 30  ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

17: 27 Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης στη ΓΑΔΑΦΩΤΟ- Ο Στρατούλης στη ΓΑΔΑ

17:20 Περίπου 700 άτομα συμπαραστέκονται στους 35 προσαχθέντες του ΠΑΜΕ. Κλειστή παραμένει η Αλεξανδρας
Απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΚΚΕ
"Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές."
Επεισόδια έξω απο το Υπουργείο εργασίας, στην οδό Σταδίου, όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι οποίοι είχαν κάνει συμβολική κατάληψη στο γραφείου του Γιάννη Βρούτση.Χημικά και προσαγωγές. Δύο τραυματίες
 Δυο μέλη του ΠΑΜΕ έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι - Ο ένας έχει χάσει τις αισθήσεις του.Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 30 προσαγωγές, με αποτέλεσμα η ένταση να γενικευτει
Ο ένας απο τους δύο τραυματίες 
ΤΩΡΑ: Πρώτες βοήθειες στον τραυματία
EUROKINISSI
(Φώτο: Eurokinissi)
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ




Η κατάληψη έγινε στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Βρούτση, την Τρίτη, για την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων» και «σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων» και γι' αυτό χρειάζεται η αναμόρφωσή του επί το δικαιότερον.
Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος ο οποίος συμμετείχε στην κατάληψη που πραγματοποιείται στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου έκανε λόγο για δήλωση-πρόκληση.
Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία του απέδωσε «θράσος ληστή». 
«Ο υπουργός Εργασίας με το 'θράσος του ληστή' κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα 'πελατειακών αντιλήψεων'» σχολίασε το γραφείο Τύπου, σημειώνοντας:
«Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σ' ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα».

http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου