Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΑΣ-ΟΤΑ για “πράσινους”: Δεν κάνουν τίποτα χωρίς τον προσωπικό τους φωτογράφο

Σφοδρή επίθεση εναντίον των «πράσινων» συνδικαλιστών και ειδικότερα της ηγεσίας της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, εξαπολύει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.
Σε μια ανακοίνωση με τον τίτλο «ποιοι καπηλεύονται αγώνες;» και αιχμές για την στάση των «πράσινων» συνδικαλιστών, που όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, αναζητούν προσωπική προβολή και χρησιμοποιούν την ΠΟΕ-ΟΤΑ σαν «ιδιοκτησία» τους, σημειώνουν:

«Μεγαλώνει καθημερινά ο αριθμός των συναδέλφων που βλέπουν και εκτιμούν ότι η δράση, η καθημερινή παρουσία μελών και στελεχών της ΔΑΣ – ΟΤΑ στους χώρους δουλειάς αλλά και στην ομοσπονδία, οι θέσεις και οι προτάσεις της παράταξής μας έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό αγωνιστικό κλίμα στον κλάδο. Η δράση αυτή της ΔΑΣ – ΟΤΑ έπρεπε να ενοχλεί μόνο την κυβέρνηση, ωστόσο θορυβημένη από αυτά η ηγεσία της Συνδικαλιστικής Ανατροπής έβγαλε ανακοίνωση «ότι η ΔΑΣ ΟΤΑ καπηλεύεται την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ότι υπονόμευσε τα βαρέα και ανθυγιεινά».
Όσον αφορά το ποιος καπηλεύεται τους αγώνες και τη δράση των συναδέλφων, να τους ενημερώσουμε ότι οι συνάδελφοι τους έχουν πάρει χαμπάρι αφού τα στελέχη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής δεν κάνουν τίποτα αν δεν είναι δίπλα τους ο προσωπικός τους φωτογράφος να απαθανατίσει τη στιγμή. Τους έχουν πάρει χαμπάρι ότι κάθε ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ συνοδεύεται από «προσωπική δήλωση» για ΜΜΕ. Το άγχος τους να φανούν προσωπικά δεν κρύβεται.
Όσον αφορά την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η ηγεσία της Συνδικαλιστικής Ανατροπής λέει ότι εκκρεμούσε από το 2009 η υπογραφή, γιατί μετά το 2009 η ηγεσία της συνδικαλιστικής ανατροπής είχε τον καημό να βγάλει το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Όλες οι δράσεις της ήταν ενταγμένες στον εκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό ο Τσίπρας και η Δούρου ήταν συνέχεια στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Πίστευαν ότι τα προβλήματα θα τα έλυνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι αγώνες των εργαζομένων. Με δυο λόγια για τον Γολγοθά που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι έβαλε το χεράκι της και η Συριζέΐκη ηγεσία της Συνδικαλιστικής Ανατροπής.
Όσον αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά η θέση μας ήταν και παραμένει ότι η ρύθμιση του 2008 έβαζε τους συναδέλφους να πληρώνουν μόνο αυτοί και όχι το κράτος ή ο εργοδότης τις ασφαλιστικές εισφορές και επίσης ότι κλάδοι που είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά δεν εντάχθηκαν. Δεν είπαμε σε κανέναν να μη μπει στο καθεστώς. Αντίθετα σήμερα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν δήμοι όπου πλειοψηφεί η Συνδικαλιστική Ανατροπή εδώ και χρόνια και οι εργαζόμενοι ούτε καν ξέρουν για τη ρύθμιση.
Τέλος η ηγεσία της Συνδικαλιστικής Ανατροπής πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ δεν είναι ιδιοκτησία της, πολύ περισσότερο να συνειδητοποιήσει ότι είναι ομοσπονδία όλων των εργαζομένων».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/das-ota-gia-prasinous-den-kanoun-tipota-xoris-ton-prosopiko-tous-fotografo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου