Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν ΜΜΕ και κόμματα εξευτελίζονται αυτοβούλως και με προθυμία

Του Γιώργου Λακόπουλου

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Τάσος Παππάς άρχισε ως εξής το άρθρο του για τον θόρυβο των ημερών  που προκάλεσε με τον κυνισμό της η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.
«Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Eldorado, ακούγοντας τις δηλώσεις ορισμένων υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς και βλέποντας πώς καλύπτουν το θέμα κάποια μέσα ενημέρωσης έχω την εντύπωση ότι διαβάζω ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της εταιρείας»


Και παρακάτω: «Είναι τα ίδια κόμματα που δεν βρήκαν ούτε μία μέρα για να συναντηθούν.. 
με τους κατοίκους της περιοχής που διαφωνούν με τη δράση της εταιρείας.
Είναι τα ίδια μέσα ενημέρωσης που δεν έδωσαν ούτε λεπτό σε όσους έχουν άλλη γνώμη για τη συγκεκριμένη επένδυση
».
Θα μπορούσε κανείς να σταματήσει εδώ- τα λέει όλα.
Αυτό που παρακολουθήσαμε αυτές τις ημέρες είναι  θλιβερό. Ο πλήρης εξευτελισμός του τριγώνου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι σε  σύμπνοια με εφημερίδες, κανάλια και  συνοδοιπόρους τους αναλυτές. Σε μια διαμάχη της εταιρίας Eldorado  με την ελληνική πολιτεία έσπευσαν με απίστευτη προθυμία  όχι  απλώς να πάρουν το μέρος της εταιρίας, αλλά να λειτουργήσουν και ως Γραφείο Τύπου της, όπως επισημαίνει ο Τάσος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμποδίσθηκε το πρωί να  εγκαινιάσει τη σχολική χρονιά  από «προσωπικό πρόβλημα», το ξεπέρασε το απόγευμα για να συνηγορήσει με προσωπική του δήλωση υπέρ των Καναδών και να τους υποσχεθεί ότι «με τη δική του κυβέρνηση» δεν θα έχουν τέτοια προβλήματα.
Θα μπορούσε να το δει κανείς και σαν.. βοήθεια στην κυβέρνηση. Υποσχόμενος να τους ικανοποιήσει, όταν έλθει εν τη βασιλεία του, τους κρατάει στη χώρα, άρα η κυβέρνηση μπορεί να είναι ήσυχη ότι δεν θα φύγουν όπως απειλούν. Και μετά λένε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν βάζει πλάτη.
Βάζει, αλλά μόνο σαν καλαμπούρι. Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος  εξέθεσε το κόμμα του για μια φορά ακόμη καθώς τοποθετήθηκε με την ίδια αντίληψη που επέδειξε και με τους καναλάρχες πέρυσι: δίπλα τους.
Αν το έκανε γιατί τον έπεισαν ότι είναι η χρυσή ευκαιρία να βγει από την απομόνωση στην οποία τον καταδίκασε αυτές της ημέρες η επίσκεψη Μακρόν και η παρουσία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη,  έχουμε μια ακόμη απόδειξη ότι έχει κακούς συμβούλους. Ο Καρανίκας είναι  απλώς ανόητος και γραφικός. Οι δικοί του Καρανίκες είναι εκτός τόπου και χρόνου και επικίνδυνοι… Πεταμένα λεφτά…
Είναι δυνατόν επίδοξος Πρωθυπουργός, να παρακάμπτει την ουσία –και τον τύπο – της διαμάχης ανάμεσα στην Πολιτεία – την οποία βαφτίζει «κυβέρνηση»- και μια ξένη εταιρία και να λέει ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, άλλοι τόσοι που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει χάνουν την ευκαιρία να κερδίσουν δουλειά»;
Ποια άλλη καλύτερη συνηγορία θα μπορούσε να προσφέρει στους Καναδούς στους οποίους αποδίδει όλα τα δίκια επειδή είναι «επενδυτές», λες και το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους; Είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει μέρος στον εκβιασμό ή τη μπλόφα της εταιρίας;  Να λειτουργεί σαν τους πολιτικούς του προγόνους σε «επενδυτές» σαν τον Τομ Πάπας;
Προφανώς έχει δίκιο όταν λέει  ότι «Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές». Αλλά δεν έχει κανένα δίκιο όταν σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνει και τα καμώματα των  Καναδών. Αυτοί άραγε ποιο μήνυμα στέλνουν και σε ποιους;
Αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ σε ποιους απευθύνεται; Αν η κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα, όπως λέει, ο ίδιος τι κάνει όταν λέει  ότι «στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου»;  Αυτός τι μήνυμα στέλνει και σε ποιους;
Είναι δυνατόν να λέει ο υποψήφιος  Πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα δεν προσφέρεται για επενδύσεις επειδή δεν τη κυβερνάει ο ίδιος ακόμη; Θα έπρεπε να ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Ποιο άλλο επιχείρημα  θέλουν όσοι έχουν λόγους  να βλάψουν τη χώρα;
Αξίζει στον τρίτο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα μια τέτοια συμπεριφορά, για να πάρει μέρος στο σχέδιο των επικοινωνιολόγων του για ανατροπή των θετικών εντυπώσεων υπέρ του Τσίπρα που δημιούργησε η συγκυρία;
Είναι καθήκον του να επικρίνει την κυβέρνηση, να αναδείξει πού κάνει λάθος, αλλά υποχρεούται και να μιλήσει και για τις μεθοδεύσεις των Καναδών για να εξασφαλίσουν αποφάσεις εκτός του ελληνικού και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου. Τότε θα είχε κάθε δικαίωμα να φορτώσει στον Πρωθυπουργό λάθος χειρισμούς. Όταν όμως εξ ορισμού τάσσεται με τους ξένους βγαίνει χαμένος. Ποιος άραγε  είναι σ’ αυτή την υπόθεση ο λαϊκιστής;….

Για τα ΜΜΕ που συντονισθήκαν με αυτή τη γραμμής δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερό. Ειδικά από μια περίπτωση για την οποία  γράφτηκε ότι «όταν δεν μεταδίδει μαγειρέματα, μεταδίδει Eldorado».  Πρόκειται για μια διαμάχη της χώρας – της κυβέρνηση έστω- με μία ξένη επιχείρησή που έχει επενδύσεις στην Ελλάδα. Παντού στον κόσμο καθημερινά εκδηλώνονται τέτοια διαμάχες.
Μια σοβαρή εφημερίδα και ένα σοβαρό κανάλι οφείλουν να την περιγράψουν με ευκρίνεια και νηφαλιότητά  αναδεικνύοντας την αλήθεια και τίποτε άλλο. Αλλά εδώ θέλει η έτσι να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Πετάξαν τη σκούφια τους γιατί βρήκαν πάτημα να  συνεχίσουνε την τυφλή αντιπολίτευση, τη μονομερή ενημέρωσή και την στρεβλή ανάλυση των αρθρογράφων με τις κολοκυθοκορφάδες.  Κατά του Τσίπρα να είναι και ό,τι αν είναι και από όποιον να είναι.

Ο εκβιασμός ή η μπλόφα των Καναδών έγιναν «ανακοινώσεις της εταιρίας» και οι απειλές προς την κυβέρνηση εκ μέρους τους  προβλήθηκαν ως «πολιτικές σκοπιμότητες που καταγγέλλει ο πρόεδρος της Eldorado». Αυτός ο καλός άνθρωπος που με πόνο ψυχής  απειλεί να αφήσει στο  δρόμο τους εργαζομένους, αν δεν περάσει το δικό του.

Τόσο πάθος, τέτοια αντικυβερνητική στράτευση, τόση μονομερής ανάδειξη των γεγονότων. Τι να πει κανείς. Βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.  Και στην πολιτική και στην ενημέρωση. Οικειοθελώς και προθύμως. Γιατί;

- από το anoixtoparathyro


http://zoornalistas.blogspot.gr/2017/09/blog-post_35.html#more

1 σχόλιο:

 1. Νίκος Καρανίκας
  11/09/2017
  Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
  Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
  Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
  .................

  Και Εμείς Προσθέτουμαι:

  Ευχαριστούμε την EL Dorado που ΜΑΣ δείχνει Περίτρανα και Ξεκάθαρα Το ΠΟΣΟ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ!!!

  Η Απεμπλοκή Της Χώρας/Λαού Από Τα Αποικιακά Δεσμά Που Έχουν Ρίζες εκατονταετιών πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΪΚΉ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

  ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3%!!!

  Ευχαριστούμε ΞΑΝΑ την EL Dorado (και όχι μόνο) που ΜΑΣ Λέει Ορθά Κοφτά Πόσο ΣΚΑΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "Ελληνικό" ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ Σύστημα Απαρτίζεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΚΕΔΕΣ! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΠΩΣ η EL Dorado Στούς Αποικιοκρατούμενους ΛΑΚΕΔΕΣ!!!  ΥΓ.: Και εάν κοιτάξουμε την διαδικτυακή σελίδα της EL Dorado θα δούμε το α) πόσο πραγματικά είναι η ... "επένδυση" θανάτου β) Το πόσες θέσεις εργασίας θα "φτιάξουν" με μισθούς... Κονγκό γ) και να μην ξεχνάμε πόσες Επιδοτήσεις παίρνουν από την ΕΕ!!!

  ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Η Εl Dorado Παίρνει Χοντρά Χρήματα Από Παντού Δεν θα πληρώνει Φόρους (πέρα από το ξέπλυμα ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ/Κος Χαμμένος) ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΗΡΙΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ περίπου 200 χιλιομέτρων (ως αρχή)!!!

  STOP EL DORADO STOP EL DORADO STOP EL DORADO

  (Δεν ασχολούμαστε με τους "υποστηρικτές" Των Γκάνγστερ ούτε με το Λούμπεν Προλεταριάτο ΔΙΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ/ΛΑΟ!!!)
  ΕΠΙΛΕΟΝ....
  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ .... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:

  Το Λούμπεν Προλεταριάτο Της el dorado σε δράση!

  (Η Γερμανική λέξη "Lumpen" μεταφράζεται τόσο στην Πολιτική Επιστημονική Ορολογία όσο και στην καθομιλουμένη ως "ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ/ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ"!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή