Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

"Από τον ληστή του νόμου κάλλιο στον ληστή του δρόμου"

Της Ε. Χ.

"Και τι σωτήρες είδαμε, Γιάννη μου, τι άντρες εθνο-εθνικόφρονες και βάλε… τι εθνάρχες… καραμαν-αλήδες, τι σημιτο-γιωργάκηδες, τι γιουρο-παπαδήμους. Τι νταβατζήδες-έμπορους, τι κάπηλους και τι πατριδο-κάπηλους… Τι τυμβωρύχους πλιατσικολόγους… τι σταυρωτήδες που διεμοιράσαντο του σταυρωμένου έθνους τα ιμάτια… Τι ξενοξιππασμένους μωρόχαυλους, που όλη τους την υπόσταση την έχουν κρεμάσει απ’ το Ο.Κ. και το χαμόγελο –όχι του παιδιού– του ξένου δυνάστη, που για πιο κομψό τους βάφτισε εταίρους. Ο εταίρος μας ο Σόιμπλε και η εταίρα μας η… πωπώ τι πήγε η γλώσσα μου να ειπεί! Καλέ ποια εταίρα, στους… εταίρους, κοντά στο Σόιμπλε πάει και η Μέρκελ…" 



Απόσπασμα α από το τελευταίο βιβλίο της Βούλας Δαμιανάκου: "Από τον ληστή του νόμου κάλλιο στον ληστή του δρόμου" που έφυγε πριν από έναν ακριβώς χρόνο απ τη ζωή πλήρης ημερών, εμπειριών, αναζητήσεων και προσφοράς πολιτισμικής.

Η Β. Δαμιανάκου συνεργάστηκε και υπήρξε σύντροφός του Βασίλη Ρώτα ενώ δεν δίστασε να κρύψει στο σπίτι της τον διωκόμενο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, όταν αυτός βρέθηκε στην Αθήνα, υπόθεση για την οποία κινδύνευσε να καταδικαστεί.



http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/09/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου