Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ατομικές συμβάσεις εργασίας και στην ΕΥΔΑΠ

aklaftos-atomikes-simvaseis


Από το Μανώλη Μαστοράκη
Την τελευταία εβδομάδα κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστούν ατομικές συμβάσεις και στην ΕΥΔΑΠ. Δηλώνω ευθαρσώς, και καλώ το σωματείο μου να κάνει άμεσα παρέμβαση στην διοίκηση, ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να το αποδεχτούμε ούτε και να κάνουμε πίσω, και καλό θα είναι εφόσον υπάρχουν τέτοιες σκέψεις να τους φύγουν όπως τους ήρθαν.

Πάγια θέση του Συνδικάτου είναι οι σχέσεις εργασίας μέσω ΣΣΕ, και δεν πρόκειται ούτε να ανεχτούμε άλλα ούτε και να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, εφόσον επιχειρηθεί κάτι τέτοιο στην ΕΥΔΑΠ .
Εφόσον ισχύουν οι φήμες, είναι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση, που -και με «όχημα» την περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας- προσπαθούν να κάνουν τους νέους ιδιοκτήτες πιο ισχυρούς και τους εργαζόμενους βορά στο κεφάλαιο με περαιτέρω μείωση των δικαιωμάτων τους.
Η ΕΥΔΑΠ δε χρειάζεται ατομικές συμβάσεις. Μόνιμο προσωπικό χρειάζεται. Και η αδράνεια της διοίκησης είναι παροιμιώδης: οι υδρονομείς δεν έρχονται, οι 300 προσλήψεις επίσης δεν προχωράνε, οι υπηρεσίες (π.χ., ασφάλεια) ετοιμάζονται -αν δεν έχει ήδη γίνει- να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Καλώ την ΟΜΕ να ενεργήσει άμεσα· το θέμα είναι πολύ σοβαρό
  • Καλώ τη διοίκηση να απαντήσει, αν έχει κάνει σχεδιασμούς η προεργασίες για ατομικές συμβάσεις εργασίας
* Ο Μανώλης Μαστοράκης είναι μέλος του Δ.Σ. Προσωπικού και της γραμματείας του ΣΕΚΕΣ.
http://www.ergasianet.gr/menu-arthra/22081-meta110816-22081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου