Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

(Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία από τους φιλελεύθερους κοινωνικούς ρατσιστές Συριζαίους, τότε τι είναι γενοκτονία);Κρατική αναλγησία: Το Άσυλο Ανιάτων καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ!

Κρατική αναλγησία: Το Άσυλο Ανιάτων καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 123 ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ!

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αναμένεται περιέλθει το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα αρχαιότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα, αφού καλείται από την Εφορία να καταβάλει το ποσό των 1.028.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «φουσκωμένος» ΕΝΦΙΑ οφείλεται στη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει το Ίδρυμα, η οποία, ωστόσο, προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. Βάσει στοιχείων για το οικονομικό έτος 2015, τα έσοδα του Ασύλου από μισθώματα είναι 2.170.000 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογική υποχρέωση (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ., Οικονομικού Έτους 2014), ανέρχεται 1.825.000 ευρώ.
AdTech Ad
Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Τρίτη (30/08/2016) το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί ως φιλανθρωπική δομή που παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπων μας και όχι ως εμπορική επιχείρηση.
«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας. Από τα 887 αυτά δε ακίνητα, τα 396 παραμένουν ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο Άσυλο Ανιάτων. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μέχρι το καλοκαίρι ήταν περίπου 4.000.000 €. Εξοφλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες (με την πώληση 4 ακινήτων) όμως από χθες, με την επιβολή του νέου ΕΝΦΙΑ και την επερχόμενη φορολογία εισοδήματος ξαναβρεθήκαμε πάλι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.
«Το 84% των εσόδων του αποδόθηκε στο Δημόσιο! Τα υπόλοιπα διατέθηκαν για κάλυψη υποχρεώσεων λειτουργίας και ότι απέμεινε δόθηκε για την εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού του (στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων το οποίο φιλοξενεί τους 180 περιθαλπόμενους). Ουσιαστικά, δηλαδή, το δημόσιο στερεί από τους ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που έχουν διατεθεί από δωρεές για την περίθαλψή τους», προστίθεται στην ανακοίνωση του Ασύλου Ανιάτων.
Εκείνο που προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι γιατί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιλέγει να «τιμωρήσει» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μια δομή αλληλεγγύης, η οποία στα συνολικά 123 χρόνια λειτουργίας της δεν έχει λάβει ποτέ βοήθεια ή ενίσχυση από Κρατικό φορέα ή την ΕΕ;
Υπενθυμίζεται πως εν έτει 2016, στο Άσυλο περιθάλπονται 180 ασθενείς και απασχολούνται συνολικά 112 εργαζόμενοι, παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους τρόφιμους του Ιδρύματος.
«Ζητάμε να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπο όπως κάνουμε τα τελευταία 123 χρόνια. Ζητάμε να αντιμετωπιστούμε ακριβώς σαν αυτό που είμαστε: ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», καταλήγει η ανακοίνωση του Ασύλου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/723790/kratiki-analgisia-to-asylo-aniaton-kaleitai-na-plirosei-enfia-pano-apo-1-ekat-eyro#ixzz4Ips9TTCY


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου