Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ο φασισμός δεν γεννιέται, μεθοδεύεται, και η εφημερίδα "ΝΕΑ" πρωτοστατεί σ' αυτό.

Γράφει ο mitsos175. 

Δεν ξέρω ποιός "φωστήρας" είχε την ιδέα να βάλει ως τίτλο - πρωτοσέλιδο μάλιστα - τη φράση "Οι πρόσφυγες ξανάρχονται"!
Η οποία παραπέμπει συνειρμικά στο γνωστό θεατρικό έργο του Σακελλαρίου "Οι Γερμανοί ξανάρχονται". Λες κι είναι το ίδιο οι πάνοπλοι Γερμανοί που πλιατσικολογούσαν τότε, με τα σημερινά θύματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.



Δεν θα έδινα όμως και τόση σημασία στον τίτλο, άλλωστε πολλοί είναι απλά και μόνο για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Όμως στην α' σελίδα επίσης διαβάζω ότι "ανησυχούν σε κυβέρνηση", "υπάρχει αναβρασμός στα νησιά κλπ".
Δεν ανησυχούν σύμφωνα με τα ΝΕΑ, αν είναι καλά οι πρόσφυγες, αν πνίγονται γυναικόπαιδα, αν γίνεται χαμός στη γειτονιά μας, (πόλεμος, καταστροφή), δεν ανησυχούν για τις αιτίες κι ανησυχούν μήπως κάποιος φουκαράς έρθει κατά δω μπας και γλυτώσει! Αυτό μας λεν δόλια με άλλα λόγια. Που κατάντησαν τα ΝΕΑ...

Ακούστε κύριοι, ξέρω ότι οι πρόσφυγες είναι κατατρεγμένοι συνάνθρωποι μας. Δεν φταίνε σε τίποτα, ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ. Πρέπει να έχουν την επιλογή να πάνε όπου θέλουν.
Δεν ανησυχούμε λοιπόν με την έννοια που τη λέτε εσείς στη Χρυσή Αυγή -με συγχωρείτε- στα ΝΕΑ. Ούτε στα νησιά ανησυχούν οι κάτοικοι. Ξέρετε τι μας τρομάζει πραγματικά; Οι φόροι. Το ότι καταντήσαμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα. Αγωνιούν, όσοι έχουν ακόμα δουλειά, μήπως αύριο μείνουν άνεργοι. Έχουν άγχος, αν ο μισθός θα φτάσει για να καλύψουν μερικές βασικές ανάγκες των παιδιών, γιατί οι μεγάλοι κάνουν αναγκαστική "νηστεία". Γι αυτά όμως που πραγματικά ανησυχούμε, φταίνε άλλοι. Αυτοί που εφαρμόζουν πολιτικές που τα ΜΜΕ υποστηρίζουν με πάθος και χωρίς καμιά ντροπή. Είναι ντροπή και αίσχος να δοκιμάζετε τέτοιου είδους αποπροσανατολισμό ξεπλένοντας έμμεσα αλλά σαφέστατα το ρατσισμό.

Ας μου λέγατε "Οι δανειστές ξανάρχονται" θα τρόμαζα πραγματικά. Αλλά οι ύαινες δεν φεύγουν, βρήκαν το πτώμα της οικονομίας και καταβροχθίζουν μέχρι και κόκκαλα. Ξέρετε τι με ανησυχεί; Ότι ακόμα (!) έχουμε στη Βουλή ανόητους, εγωπαθείς, διεφθαρμένους, που παίζουν θεατράκι με τα αφεντικά σας. Αυτός είναι σοβαρός λόγος προβληματισμού...

Β.Κ: Κοίτα συμπτώσεις. Μόλις δυο μέρες πριν κάναμε αναφορά στην εποχή του 1965 τότε που ο λαός της Αθήνας έκαιγε οργισμένος της φυλλάδες του συγκροτήματος για τον άθλιο ρόλο που είχε παίξει στην αποστασία. 
Οσο για το τι πίνουν οι σημερινοί συντάκτες των "ΝΕΩΝ" και τους δημιουργείτε έμπνευση για τα πονήματά τους, δεν ρωτάμε. Ξέρουμε. Θα τους έχει μείνει κανένα μπιτόνι νερού Καματερού από την εποχή που προέβαλαν τις "θαυματουργικές ιδιότητες" του. Μετά τόσο καιρό θα αλλοιώθηκε φυσικά και θα έχει παρενέργειες συνέπεια των οποίων είναι και το σημερινό άρθρο.
Επειδή όμως δεν είναι το μοναδικό δημοσίευμα της φυλλάδας του ΔΟΛ που βάζει στο στόχαστρο μετανάστες πρόσφυγες θυμηθείτε και την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Ο φασισμός δεν γεννιέται, μεθοδεύεται".


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_56.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου