Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Σε δίκη ο Χ. Ξηρός για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»

Σε δίκη ο Χ. Ξηρός για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αποκαλούμενη υπόθεση «Γοργοπόταμος» θα καθίσουν συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός.
Στο ίδιο εδώλιο θα καθίσουν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου - καταδικασθέντων για την οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και η σύντροφος του ενός, οι οποίες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε Αγγελική Σπυροπούλου προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις αρχές.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας με το υπ' αριθμ.1810/15 βούλευμα που εξέδωσε παραπέμπει σε δίκη τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι:Χριστόδουλος Ξηρός, Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευαγγελία Στατήρη και Αθηνά Τσακάλου.
Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχές θεωρούν πως μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κατηγορούμενοι είχαν καταλήξει στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/643231/se-diki-o-x-xiros-gia-tin-ypothesi-gorgopotamos#ixzz3rfv0iKXF


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου