Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Σε σύγχρονη δουλεία (ντοκιμαντέρ)


Ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρωπότητας προσπαθώντας να απαντήσει ή να βρει νέα ταυτότητα στο χάος που παραγάγετε από την κρίση του κυρίαρχου συστήματος που είναι οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική, θεσμική και πολιτισμική προσφεύγει στους μεσσιανισμούς προτέρων δογμάτων ή σε έναν “νέο” ανορθολογισμό. 

Ο οποίος άνθισε τόσο στον Βορρά όσο και στον Νότο, περίπου την τελευταία εικοσιπενταετία του 20ού αιώνα, έχει προσλάβει ποικίλες μορφές, οι οποίες κυμαίνονται από την αναβίωση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των παλαιών θρησκειών (Χριστιανισμός, Ισλαμισμός, ασιατικών θρησκειών κ.ά.) έως την εξάπλωση διαφόρων ανορθολογικών ρευμάτων, μυστικισμός, πνευματισμός, αστρολογία, εσωτερισμός, νεοπαγανισμός, «Νέα Εποχή», πρωτογονισμός, θεοσοφισμός κλπ.

Ο κυρίαρχος ανορθολογισμός είναι στις μέρες μας ο νεοκαπιταλισμός με την έννοια της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής τάξης πραγμάτων που έχει επιβάλλει σε πλανητική κλίμακα. » Ορίστε το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που λέγεται «φιλελεύθερη δημοκρατία», αλλά που τώρα πρέπει να αποκαλούμε με το αληθινό του όνομα: το ολοκληρωτικό εμπορικό σύστημα. Δεν μπορεί όμως να υπάρξει κυρίαρχος χωρίς κυριαρχούμενους, δείτε το ντοκιμαντέρ:



Σε σύγχρονη δουλεία from tempsbouleverses on Vimeo.


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/11/blog-post_205.html#more

1 σχόλιο: