Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ατελέσφορη και άτολμη η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον Ρωμανό

«Ατελέσφορη» ως προς το περιεχόμενο και τον χρόνο και «πολιτικώς άτολμη» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας την νομοθετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το θέμα των σπουδών του Νίκου Ρωμανού, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για τη ζωή του αλλά και για το κλίμα που διαμορφώνεται ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ατελέσφορη και άτολμη η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον Ρωμανό
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις για τη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα σε κατάδικους και υπόδικους να παρακολουθούν μαθήματα στο πανεπιστήμιο δι΄αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα, στα πρότυπα του μοντέλου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, είχε συνάντηση με οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Δρίτσας είπε ότι η απόρριψη της αίτησης του Νίκου Ρωμανού, για τυπικούς λόγους, μπορεί να ξεπεραστεί με νέα διαδικασία που να προσπερνά τις παραλείψεις. «Πρέπει να υπάρχει πεδίο εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων. Η ζωή του Ρωμανού κινδυνεύει». Εξάλλου, ο κ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι είναι κοντά η «κρίσιμη μέρα» της 6ης Δεκεμβρίου, λόγω της επετείου από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Θέσαμε όλες τις προσπάθειες για να υπάρξει άμεση λύση» κατέληξε.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε με τη σειρά της: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο Ρωμανός να είναι θύμα της πολιτικής, θύμα των σκοπιμοτήτων, θύμα της ίδιας της Δημοκρατίας».
Αύριο θα επισκεφτούν τον υπουργό για ενημέρωση εκπρόσωποι και των υπολοίπων κομμάτων.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64103234

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου