Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΗΕΑ: Η ΝΕΡΙΤ παρουσίασε σαν συνέντευξη το διάγγελμα Σαμαρά. Προσβολή για τη δημοσιογραφία


Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ το απόγευμα του Σαββάτου προκάλεσε σωρεία σχολίων για τον τρόπο που μεταδόθηκε και για τις ερωτήσεις που έθεσαν οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης.
Με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ παίρνει θέση και κατακεραυνώνει τη ΝΕΡΙΤ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.
"Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ" αναφέρει.
"Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία" σχολιάζει η ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα "δημόσια" τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως "συνέντευξη" το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια".

Το βίντεο της συνέντευξης Σαμαρά: 

 

Pause
Current Time00:23
/
Duration Time30:11
Loaded: 0%
Progress: 0%
Fullscreen
00:00
Mute
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επέρριψε την "ευθύνη των εκλογών σε όσους βουλευτές δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε στην τρίτη και τελική ψηφοφορία της Δευτέρας".
Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος κάνει τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος και "να αποφευχθούν εκλογές, τις οποίες δεν θέλει ο λαός και δε χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να αποσείσει την κατηγορία πως στην πραγματικότητα επενδύει σε σενάρια αριστερής παρένθεσης".
Απάντηση της ΝΔ
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  Άννα Ασημακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
"Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κατά παράβαση κάθε δεοντολογικής και συνδικαλιστικής αρχής και με καθαρά πολιτικά κίνητρα έφθασε στο σημείο να… καταγγείλει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ.
Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης από ένα σωματείο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τη δημοσιογραφική δουλειά, το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να θέτουν ερωτήσεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.
Οι ίδιοι που παρέχουν στέγη και βήμα σε τρομοκράτες στο όνομα της πολυφωνίας, αρνούνται το δικαίωμα σε συναδέλφους τους δημοσιογράφους να πάρουν συνέντευξη από τον πρωθυπουργό.
Οι ίδιοι που απαιτούν να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στους δημοσιογράφους όταν ασκούν το λειτούργημά τους, παρεμβαίνουν και απαξιώνουν τους συναδέλφους και μέλη τους.
Είναι οι ίδιοι που δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να παρέμβουν σε οποιοδήποτε συκοφαντικό δημοσίευμα και στη λάσπη που εκτοξεύουν τα φιλικά τους κομματικά έντυπα.
Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη, όταν η "Αυγή" κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο "Τρομοκρατική οργάνωση το Μαξίμου".
Η αλά καρτ "ευαισθησία", όμως, έχει ονοματεπώνυμο.
Και αυτό είναι: ΣΥΡΙΖΑ!".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/eshea-h-nerit-paroysiase-san-synenteyksh-to-diaggelma-samara-prosvolh-gia-th-dhmosiografia.3219452.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου