Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση στη Βαρυμπόμπη: «Όχι» στα διόδια στην Αττική είπε πλήθος πολιτών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα «να φύγουν τα διόδια από την Αττική» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης, μετά από κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων Διονύσου, Κηφισίας και Ωρωπού.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο καθεστώς των διοδίων εντός Αττικής και στην τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο.
«Η κυβερνητική πολιτική πολλαπλασιασμού των διοδίων, έχει καταστήσει τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών όπως εδώ, στη βορειο-ανατολική Αττική, ελεύθερους πολιορκημένους. Η Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο, βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων και των πολιτών, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Και τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε και θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί. Περιφέρεια, Δήμοι, πολίτες», δήλωσε η Ρένα Δούρου.




Το κάλεσμα Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με μια φωνή δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεση τους στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και ζητούν την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική. Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις, ενάντια στην παράλογη κυβερνητική πολιτική της τοποθέτησης νέων διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο, η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τους τρεις Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου, και Ωρωπού πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βορειανατολικής Αττικής αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό για τις μετακινήσεις τους. Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ κόστος των διοδίων χρησιμοποιούν ημιτελής και επικίνδυνους παραδρόμους και εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και ταλαιπωρία σε δρόμους αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ο αποκλεισμός και ο οικονομικός στραγγαλισμός των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής πρέπει να σταματήσει. Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και σε αυτό πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Επειδή η κατάργηση των υφιστάμενων μετωπικών και πλευρικών διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα είναι επιβεβλημένη και η εγκατάσταση νέων διοδίων παράλογη και απαράδεκτη, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού καλούν τους πολίτες καθώς και φορείς και συλλογικότητες στην συγκέντρωση της Κυριακής. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε

http://tvxs.gr/news/topika-nea/sygkentrosi-sti-barympompi-oxi-sta-diodia-stin-attiki-eipe-plithos-politon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου