Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Συλλαλητήριο για την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων από την ΑΔΕΔΥ


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 15:00 την Τετάρτη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή, με βασικά αιτήματα την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας, την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την επαναλειτουργία όλων των δομών και των υπηρεσίων του Δημοσίου που καταργήθηκαν.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι.
Νωρίτερα, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ είχαν ζητήσει να συναντηθούν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να του παραδώσουν το ψήφισμα της σημερινής κινητοποίησης, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εν τέλει εφικτό.
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας οργάνωσαν διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, ενώ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ Δημοσίου.
Στο μεταξύ, μικροένταση προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σχολικοί φύλακες από όλη τη χώρα.
Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν για λίγη ώρα τη Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το υπουργείο.
http://tvxs.gr/news/ellada/syllalitirio-gia-tin-epanaproslipsi-ton-dimosion-ypallilon-apo-tin-adedy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου