Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ξύλο και διακοπή του δημοτικού συμβουλίου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών"

Σοβαρά επεισόδια σε μία ακόμα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με αντικείμενο το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, έλαβαν χώρα σήμερα (Τρίτη), στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας.

Το συμβούλιο ξεκίνησε σε κλίμα τρόμου, καθώς στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» περίπου 200 οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι όρθιοι και σκαρφαλωμένοι στις καρέκλες, φώναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν  τα εξής: «Βασιλόπουλε, μαλάκα καραγκιόζη» και «ΑΕΚ γ..ώ το άλσος όλο και του δήμαρχου τον κ..ο». Μάλιστα ακούστηκε και το «ψόφα πουτ...» που είχε ως αποδέκτη μία δημοτική σύμβουλο.


Παράλληλα, παρόντες ήταν 100 αλληλέγγυοι, ενώ δύο κλούβες και έξι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από το σχολείο που γινόταν η συνεδρίαση.

Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση τοπικού μέσου ενημέρωσης, πως η προγραμματισμένη μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου αναβάλλεται γιατί έδωσαν άδεια στους... πολεμικούς ανταποκριτές.

Η κατάσταση ξέφυγε, όταν οι οπαδοί άρχισαν να πετούν καρέκλες και άλλα πράγματα προς τους δημοτικούς συμβούλους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «θα σας γαμ... τις μάνες σας».

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν εκτός του σχολείου που γινόταν η συνεδρίαση, εισήλθαν στον χώρο, με συνέπεια να διακοπεί το συμβούλιο.

«Έκκληση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας»

Μετά τα επεισόδια, φιλοξενήθηκε σε διάφορους ιστοτόπους μία «επείγουσα έκκληση» «για την υπεράσπιση της δημοκρατίας!», με κυρίαρχο μήνυμα το εξής: «Έξω οι τραμπούκοι του Μελισσανίδη από την πόλη!». Όπως σημειωνόταν, «είναι υποχρέωση κάθε κατοίκου της περιοχής, κάθε δημοκράτη, καθενός που σέβεται το δικαίωμά του να ζει σε μια πόλη που δεν θα διαφεντεύεται από τη μαφία της όποιας ΠΑΕ, να πάει τώρα στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας 'Μίλτος Κουντουράς', Θεσσαλονίκης και Λαχανά, απέναντι από τη Ρενώ».

Υπενθυμίζεται πως από χθες (Δευτέρα) Ο Δήμος έχει απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να παρευρεθούν και να προασπίσουν το δημοτικό συμβούλιο.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου