Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στο αρχείο η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο "Συνεργείο"



Στο αρχείο με το σκεπτικό ότι δεν εντοπίστηκαν οι δράστες, μπήκε η δικογραφία για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη από τάγμα της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας σειρά ερωτημάτων.

Η υπόθεση στάλθηκε στο αρχείο τον περασμένο Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι για την ίδια επίθεση ενώπιον των ανακριτριών, που χειρίστηκαν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής απολογήθηκαν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου τουλάχιστον δύο άτομα.
Φαίνεται πάντως, πως ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση, έκρινε πως ούτε η εμπλοκή αυτοκινήτου της Βουλής στην επίθεση ούτε και οι μαρτυρικές καταθέσεις, που αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποτέλεσαν επαρκείς ενδείξεις.
Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός αναγνωρίστηκε από μάρτυρες ως επικεφαλής της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", στο σημείο μετείχε αυτοκίνητο της Βουλής.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόφτασε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου. Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 31.7.2013, αποδείχτηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing. Και όταν ρωτήθηκε εγγράφως, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.
Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 3.9.2013, αλλά μόλις στις 28.2.2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το επίμαχο αυτοκίνητο  της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014.
Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε στις 10 Ιουλίου του 2013 από ομάδα 100 χρυσαυγιτών που επέβαιναν σε μηχανάκια. Αφού πέρασαν από κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και σκορπώντας προκηρύξεις του κόμματος, σταμάτησαν έξω από το στέκι, έσπασαν με ρόπαλα την είσοδο και όρμησαν στο στέκι όπου κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους σημειώνοντας μεγάλες υλικές ζημιές (ηχεία, μηχανήματα, οικιακές συσκευές). Εκείνη την ώρα στον χώρο του στεκιού γίνονταν μαθήματα Αγγλικών.
 http://news247.gr/eidiseis/politiki/sto-arxeio-h-epithesh-ths-xryshs-ayghs-sto-synergeio.3200759.html












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου