Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Προβληματισμός και αναστάτωση στη βάση του Σύριζα για πολυφωνία και δημοσιεύματα.

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς" 

Το τελευταίο διάστημα σε πολλές Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός και αναστάτωση. Αιτία η αμφισημία και η πολυγλωσσία ηγετικών στελεχών του εγχειρήματος, τα δημοσιεύματα για συμμετοχή διαφόρων στα ψηφοδέλτια του, η έλλειψη συζήτησης και ενημέρωσης αλλά και το έλλειμμα ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης για τις ιδιαίτερα πυκνές και κρίσιμες εξελίξεις.



Οι δηλώσεις, για παράδειγμα, Μητρόπουλου, Παπαδημούλη, Σταθάκη κ.λπ. για ζητήματα όπως την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το χρέος, την ημερομηνία εκλογών και την συναίνεση γύρω από το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησαν σοβαρές αντιδράσεις μέσα στις διαδικασίες της οργανωμένης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά μέλη σημειώνουν με έμφαση ότι αυτή η κατάσταση «βλάπτει σοβαρά τη δουλειά μας με τον κόσμο», ότι μιλάνε με πολίτες ή φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και είναι υποχρεωμένοι να απαντούν στο τι λέει το κάθε στέλεχος στην τηλεόραση. Άλλα μέλη επισημαίνουν ότι «αρκετά στελέχη μας συμπεριφέρονται σαν πρίγκιπες, δηλαδή είναι υπεράνω των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος, λένε και κάνουν ό,τι νομίζουν». Στο εσωτερικό του κόμματος πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, πως πρέπει να «μαζευτούν» αυτά τα φαινόμενα και παράλληλα πληθαίνουν οι απορίες για τη λειτουργία των κορυφαίων οργάνων του κόμματος.

Την ίδια στιγμή οι Οργανώσεις  Μελών του ΣΥΡΙΖΑ βομβαρδίζονται με δημοσιεύματα για πολιτικά στελέχη, πρώην ή νυν, διαφόρων πολιτικών χώρων που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό δημιουργεί αναστάτωση στις γραμμές των μελών του κόμματος και γενικεύεται η απαίτηση για ουσιαστική συζήτηση  και συντεταγμένες κομματικές διαδικασίες στην αντιμετώπιση των μαχών που έρχονται.

Ταυτόχρονα, μεγάλο το ποσοστό της κομματικής βάσης ζητάει ουσιαστική ενημέρωση για όλα τα θέματα και επαναφέρει με νόημα το ερώτημα «πού παίρνονται τελικά οι αποφάσεις στο κόμμα». Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν σταλεί από μέλη και οργανώσεις ακόμα και κείμενα διαμαρτυρίας προς νομαρχιακές επιτροπές και την Κεντρική Επιτροπή.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου