Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ “5.260 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ” ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ 15

mitsotakis-5Σοβαρές καταγγελίες για ένα θέμα που έγινε πρωτοσέλιδο – αυτό των 5.260 δημοσίων υπαλλήλων που φέρονται να έστειλαν 1,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό – έκανε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη που υποστηρίζει πως η κυβέρνηση διαθέτει στοιχεία μόνο για 15 υπαλλήλους και για κονδύλια 92 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει η κ. Χρυσοβελώνη, “στοιχεία για την προέλευση μόλις 15 δημοσίων υπαλλήλων από τους 5260 που φέρονται από την Συγκυβέρνηση να έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή”.

Τονίζει πως δεν γίνεται αναφορά στην κατανομή ούτε των 5260 υπαλλήλων ανά υπουργείο αλλά ούτε και των εμβασμάτων ανά κατηγορία και κλάδο προσωπικού και υπενθυμίζει πως ο κ. Μητσοτάκης στις 30 Οκτωβρίου έδωσε στοιχεία για την εξαγωγή 92 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις για το 6% των εμβασμάτων περιόδου 2009-2012.
“Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να δώσει στη Βουλή ακόμα και στατιστικά στοιχεία για το ποιοι στείλανε τα υπόλοιπα 1,4 δισ. στο εξωτερικό. Όμως η αόριστη και εξαιρετικά δυσφημιστική καταγγελία της Συγκυβέρνησης για το «1,5 δισ. Ευρώ που έστειλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι” παραμένει.

“Αναμφίβολα θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την υπόθεση, όπου κι αν υπάρχουν. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για να σταματήσει η υπονόμευση των δημοσίων υπηρεσιών και να αποκατασταθεί ένα αίσθημα δικαιοσύνης στους υπαλλήλους” τονίζει.
Axrys
Axrys2
πηγή:nooz.gr
           
http://kartesios.com/?p=176607

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου