Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ «Κυκλοφορούσα ελεύθερα» 4 χρόνια με τις άδειες λέει ο Ηρ.Κωστάρης της 17 Νοέμβρη

«Τα όσα ο υπουργός επικαλείται για τηλεδιασκέψεις είναι χρονοβόρα, ανέφικτα και υπεκφυγές, αφού εγώ για 2,5 χρόνια παρακολουθούσα ελεύθερος τα μαθήματα χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα», υποστηρίζει ο Ηρακλής Κωστάρης, καταδικασμένος για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» με επιστολή που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών την Πέμπτη.

Ο Ηρακλής Κωστάρης, δεύτερος από δεξιά, μαζί με τους Γιωτόπουλο, Κουφοντίνα, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό, Καρατσώλη, στην δίκη της 17 Νοέμβρη.
Ο Ηρακλής Κωστάρης, δεύτερος από δεξιά, μαζί με τους Γιωτόπουλο, Κουφοντίνα, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό, Καρατσώλη, στην δίκη της 17 Νοέμβρη.
Ο φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ξεκινήσει λίγο μετά τον Ρωμανό απεργία πείνας προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του, αλλά η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, μαζί με τις πιέσεις των οικείων του, τον οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσει, 30 ημέρες μετά.

Οπως καταγγέλλει ο Κωστάρης, επί 2,5 χρόνια παρακολουθούσε ελεύθερα τα μαθήματα χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι άλλαξε το νομικό πλαίσιο για την κράτηση των εμπλεκόμενων σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
Ακολούθησε η απεργία πείνας, η νοσηλεία και η παραμονή του στον Ευαγγελισμό, για την οποία επίσης καταγγέλλει τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκαν: «Για τη μεταφορά μου χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 40 πάνοπλοι αστυνομικοί από κάθε υπηρεσία, οι οποίοι σκόρπισαν τον πανικό και τον τρόμο σε ασθενείς, επισκέπτες, προσωπικό του νοσοκομείου. Ο όγδοος όροφος του Ευαγγελισμού μετατράπηκε σε πολυδύναμο Α.Τ. Πάνω από 20 οπλισμένοι και κουκουλοφόροι αστυνομικοί ήταν διασκορπισμένοι στους διαδρόμους επί 24ώρου βάσεως, ακόμα και στο δωμάτιό μου πάνω από το κεφάλι των γιατρών τις ώρες νοσηλείας, γεγονός που επηρέαζε σε μέγιστο βαθμό την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.
Ολο αυτό το θέατρο, αυτός ο φαρισαϊσμός έγινε χωρίς ουσιαστικό λόγο, αφού κανένας δεν κινδυνεύει από εμένα ούτε κι εγώ κινδυνεύω για να θέλω κάθε είδος προστασίας. Αλλωστε τα 4 τελευταία χρόνια κυκλοφορούσα ελεύθερα με τις τακτικές και τις εκπαιδευτικές άδειες χωρίς να έχω δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και αυτό διεκδικώ», τονίζει στην επιστολή του ο φυλακισμένος τρομοκράτης στον Κορυδαλλό.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64103629


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου