Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μνημονιακή διολίσθηση καταλογίζει στους ΑΝΕΛ ο Νότης Μαριά



Έντονη κρίση περνάει η σχέση του Νότη Μαριά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με το σενάριο του «διαζυγίου» να μην φαντάζει απίθανο. Ο ευρωβουλευτής του κόμματος έκανε σήμερα λόγο για «μνημονιακή διολίσθηση» της παράταξης και προειδοποίησε πως θα διακόψει τη συνεργασία του με την παράταξη εάν στο επικείμενο συνέδριο «επικυρωθεί» η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει με το κόμμα, χαρακτηρίζοντας «τραγικό λάθος» την απόφαση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η κριτική του Νότη Μαριά επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι το επίμαχο νομοσχέδιο περιείχε και την επέκταση της έκτακτης εισφοράς, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.
Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Μαριάς πήρε αποστάσεις από την κομματική γραμμή, λέγοντας ότι ο ίδιος εξελέγη στη βουλευτική του έδρα ως εκπρόσωπος αντιμνημονιακών πολιτών κι όχι ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
Απάντηση στον Νότη Μαριά έδωσε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος από τη συχνότητα του ρ/σ Στο Κόκκινο, είπε πως «στο θέμα των οφειλετών προς το δημόσιο εμείς ήμασταν ξεκάθαροι. Είπαμε πως εάν η ρύθμιση αφορά έστω και δέκα φουκαράδες, θα το στηρίζαμε». Συμπλήρωσε επίσης, ότι το κόμμα καταγράφει άνοδο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και επανέρχεται η εσωτερική ηρεμία. «Εκτός εάν άλλοι θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα», σημείωσε με νόημα.
http://tvxs.gr/news/ellada/mnimoniaki-diolisthisi-katalogizei-stoys-anel-o-notis-marias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου