Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Αγρια βασανιστήρια από ανθρωποφύλακες σε βάρος πολιτικού κρατουμένου στις φυλακές Ναυπλίου

Αγρια βασανιστήρια υπέστη από τους ανθρωποφύλακες της φυλακής Ναυπλίου ο πολιτικός κρατούμενος Bilgehan Karpat σύμφωνα με καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία χτες Τετάρτη, 13 Αυγούστου, έγινε η μεταγωγή του  Bilgehan Karpat από τον Κορυδαλλό στο Ναύπλιο. Στην φυλακή Ναυπλίου αφού οι δεσμοφύλακες του κάνουν εξευτελιστική έρευνα γδύνοντας τον εντελώς, τον ξυλοκοπούν άγρια με έναν ανθρωποφύλακα  να του φωνάζει ότι είναι από τους γκρίζους λύκους.

Παρά τις εκκλήσεις του άγρια χτυπημένου πολιτικού πρόσφυγα, του απαγορεύουν να επισκεφτεί τον γιατρό της φυλακής, αν και ο ίδιος δεν μπορεί να σταθεί όρθιος από τα βάρβαρα χτυπήματα που έχει δεχθεί στα πόδια του.

Η επιτροπή αλληλεγγύης απαιτεί να υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα των κρατουμένων και όχι να βασιλεύει στις φυλακές η αυθαιρεσία, επιτρέποντας σε κάποιους δεσμοφύλακες να εκτονώνουν τα κτηνώδη, φασιστικά ένστικτά τους με θύμα τους πολιτικούς κρατούμενους.

"Τα βασανιστήρια έγιναν συνεχόμενη πράξη κατά στον BILGEHAN KARPAT. Σε κάθε μεταγωγή αντιμετωπίζει τα ιδία βασανιστήρια.  Η φυλακή επιτίθεται σε όλα  τα ανθρωπινά δικαιώματα των κρατούμενων.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν αυτά τα βασανιστήρια", καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής αλληλεγγύης.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_66.html

1 σχόλιο:

  1. αξίζει να δει κανείς την ταινία το Πείραμα φύλακες και κρατούμενοι για να καταλάβει τον ανθρώπινο ψυχισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή