Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Σουηδία: Έφιπποι αστυνομικοί ποδοπάτησαν αντιδιαδηλωτές σε συγκέντρωση της ακροδεξιάς



Swedish police into protesters από stefanelonikitelo

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, όταν έφιπποι αστυνομικοί επενέβησαν για να χωρίσουν διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της άκρας δεξιάς στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας χθες Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία.
«Ένας αριθμός ανθρώπων ποδοπατήθηκε και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μάλμε.
«Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσο σοβαρά», πρόσθεσε.
Η αστυνομία συνέλαβε εννέα πρόσωπα στην πορεία αυτή, όταν οι υποστηρικτές του Κόμματος των Σουηδών βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολέμιούς τους, που τους θεωρούν νεοναζιστές.
 
Οι Σουηδοί καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές την 14η Σεπτεμβρίου, με τη μετανάστευση να έχει αναγορευθεί σε μείζον ζήτημα στην προεκλογική εκστρατεία. Το Κόμμα των Σουηδών έχει πολύ μικρό ποσοστό ώστε οι θέσεις του να έχουν επίπτωση. Ωστόσο ένα λίγο πιο μετριοπαθές αντιμεταναστευτικό κόμμα, οι Σουηδοί Δημοκράτες, συγκεντρώνει γύρω στο 10% στις δημοσκοπήσεις.

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/soyhdia_efippoi_astynomikoi_podopathsan_antidiadhlwtes_se_sygkentrwsh_ths_akrodeksias.2987817.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου