Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

«Ο κόσμος θα φτιάξει, όταν κρεμαστεί ο τελευταίος βασιλιάς με τα άντερα του τελευταίου παπά»

«Ο κόσμος θα φτιάξει, όταν κρεμαστεί ο τελευταίος βασιλιάς με τα άντερα του τελευταίου παπά». Η φράση, ειπώθηκε σαν σύνθημα κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης και λέγεται πως ανήκει στον καθολικό-άθεο ιερέα Jean Meslier.

Δευτέρες-Τετάρτες-Παρασκευές χρηματοδοτεί ναζιστικά τάγματα εφόδου που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, στήνει "Παράγκες" στο ποδόσφαιρο ώστε "να κερδάει μόνο ο Ολυμπιακός κι όλοι άλλοι να πάνε να γ@μηθ⓪υν€!", κερδίζει δημοτικές εκλογές με μαφιόζικους τρόπους μέσω αχυρανθρώπων, είναι αφορολόγητος ως εφοπλιστής, προπαγανδίζει υπέρ του ακροδεξιού Σαμαρά από τις φυλλάδες του, και παρ' όλο που του ασκούνται εισαγγελικές διώξεις για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με εμπρησμούς μαγαζιών, απειλές και ξυλοδαρμούς με σκοπό να ελέγξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προς το προσωπικό του συμφέρον, δεν κουνιέται φύλλο και άκρα του τάφου σιωπή από...
το σύνολο των "ελεύθερων και ανεξάρτητων" ΜΜΕ.

Τρίτες-Πἐμπτες-Σάββατα-Κυριακές είναι υπόδειγμα Χριστιανού. Βραβεύεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, του χαρίζονται εκκλησιαστικά δωράκια, ανάβει ευλαβικά κεράκια και κάνει σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης την προσευχούλα του.

Δεν είναι ο μόνος φυσικά. Όλο το... είδος του ακολουθεί ακριβώς την ίδια στρατηγική. Το θέμα είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τι ρόλο παίζει και τι ανθρώπους επιλέγει να υποδεχθεί και να βραβεύσει. Και με ποια κριτήρια αλήθεια; Αν η θεια μου η Αφροξυλάνθη κάνει οικονομία από την σύνταξή των 400 ευρώ για κανά 4-5 χρόνια, καταφέρει να επιζήσει και θελήσει να επισκευθεί το Φανάρι και το Πατριαρχείο στα τελειώματά της, ο Πατριάρχης θα την υποδεχθεί το ίδιο εγκάρδια και με τις ίδιες τιμές, ή είναι προϋπόθεση να έχει και λίγη προϋπηρεσία Κορλεόνε βρε αδερφέ;

Υ.Γ.1. Ξεφτιλισμένο παπαδαριό...

Υ.Γ.2. Εκκλησία (Βαρθολομαίος), Εφοπλιστές (Μαρινάκης, Μελισσανίδης), Καναλάρχες (Ψυχάρης) είναι οι μόνοι που δεν φορολογούνται ακόμα και στην εποχή της κρίσης. Γι΄ αυτό ταιριάξαν τόσο πολύ μάλλον. Το 'να χέρι νίβει τ΄ άλλο.


http://greki-gr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_384.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου