Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ COCA – COLA! ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ!

(Παρ. 29/8/14 - 19:41)
ΑΠΟΡΡΙΦΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ
Υπέρ των απεργών του εργοστασίου της Coca - Cola στη Θεσσαλονίκητάχθηκε το Μονομελές Πρωτοδικείοτης Αθήνας απορρίπτοντας την αίτησηασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πολυεθνική σε βάρος τους σχετικά με το κάλεσμα που απηύθυναν για μποϊκοτάζ στα προϊόντα της.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εδώ και 335 ημέρες σε απεργία μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου και με δεδομένο τον αποκλεισμό τους από τα μεγάλα ΜΜΕ τον οποίο είχε καταγγείλλει και η ΠΟΕΣΥ από τις 25 Ιουνίου, χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο. Με συνεχείς αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε, μια κίνηση που γρήγορα ξεπέρασε τα σύνορα της συμπρωτεύουσας και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Μετά την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα των απεργών, ο πολυεθνικός κολοσσός κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα επικαλούμενος σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη. Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε ότι η προσφυγή της Coca Cola θα πρέπει "να απορριφθεί ως νομικά αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϋκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός τουΝ.146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Θεωρείται δε ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)."
Το σκεπτικό με βάση το οποίο πάρθηκε η απόφαση ήταν ότι «το μποϊκοτάζ, στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, οι απολυμένοι του εργοστασίου της Coca Cola, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη».
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά των απολύσεων στο εργοστάσιο της Θέρμης και η απόφαση αναμένεται τον Οκτώβριο.
Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου