Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

(Τρ. 12/8/14 - 12:17)
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΙΑΡΗ
Σε συνέντευξη του στο Capital (11/8) ο Γιώργος Σταθάκης είπε επί λέξει «θα βγάλουμε από το φόρο ακίνητης περιουσίας όσους έχουν ακίνητα κάτω από 200 χιλ. ευρώ». Απ' όσο είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει επισήμως μια τέτοια απόφαση ή μήπως ο Γιώργος Σταθάκης ξέρει κάτι παραπάνω; Θα ήταν ενδιαφέρον να διευκρινιστεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα για όσους έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας πάνω από 200 χιλ. ευρώ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Σταθάκης λέει ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι "νακαταργήσει τα μνημόνια εντός του ευρώ" και ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη". Δεν ανέφερε, όμως, ο Γιώργος Σταθάκης ποιό είναι το σχέδιο που οπωσδήποτε και σε κάθε περίπτωση θα επιτύχει, χωρίς, έστω, την απειλή έγκυρης εναλλακτικής προοπτικής, την κατάργηση των μνημονίων και την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών εντός της ευρωζώνης . Θα ήταν, επίσης, ενδιαφέρον να μάθουμε αυτό το σχέδιο. Εκτός κι αν το σχέδιο λέγεται απλώς «σκληρή διαπραγμάτευση». Γιατί κάπου το έχουμε ξανακούσει αυτό.
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17318:erwthmata-2-apodektes&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου