Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Διαψεύσεις κατά... ριπάς με ψέματα


Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή των κατηγορούμενων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής πιστοποιούν τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Στις φωτογραφίες εικονίζονται ο Γ. Ρουπακιάς σε χιτλερικό χαιρετισμό, χρυσαυγίτες με τσεκούρια και ο Γ. Πατέλης
Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής πιστοποιούν τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Στις φωτογραφίες εικονίζονται ο Γ. Ρουπακιάς σε χιτλερικό χαιρετισμό, χρυσαυγίτες με τσεκούρια και ο Γ. Πατέλης με πιστόλι, το οποίο εκτιμάται ως πραγματικό
Κι ενώ στις απολογίες τους δηλώνουν «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις δράσεις και τα γυμνάσια στρατιωτικού τύπου της ακροδεξιάς οργάνωσης, τους διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, είχε υποστηρίξει κατά την απολογία του στους ανακριτές: «Ουδέποτε άκουσα οτιδήποτε περί ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού (...) Αποδέχομαι την ιδεολογία του εθνικισμού, ως αγάπη για την πατρίδα μου, όμως ουδέποτε χρησιμοποίησα εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα, όπως το "Ζήτω η Νίκη". Ουδέποτε χαιρέτισα με ναζιστικό τρόπο οποιονδήποτε και αγνοώ την ιστορική προέλευση του συνθήματος αίμα-τιμή».
Μετά τη σύλληψή του είχε δηλώσει πως μετείχε περιστασιακά στις διανομές τροφίμων της οργάνωσης και ότι είχε χαλαρές σχέσεις με το κόμμα. Αργότερα άλλαξε την κατάθεσή του και είπε ότι πήγαινε στη Χρυσή Αυγή για «μεροκάματα». Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές της ακροδεξιάς οργάνωσης αρνούνται μέχρι και σήμερα τον βασικό ρόλο που είχε ο Ρουπακιάς στα γραφεία της Νίκαιας.
Διαψεύσεις κατά... ριπάς με ψέματα
Τα αρχεία
Ομως, τα δεκάδες φωτογραφικά αρχεία που βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας Γ. Πατέλη, καταρρίπτουν παταγωδώς τους ισχυρισμούς του. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» εικονίζεται ο Γ. Ρουπακιάς να χαιρετά ναζιστικά μαζί με τον εξ αγχιστείας ξάδελφό του Πατέλη. Τα ευρήματα της Αστυνομίας πιστοποιούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στη Χρυσή Αυγή ο δολοφόνος του Π. Φύσσα.
Μολονότι στα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής ποζάρουν κρατώντας όπλα, οι βουλευτές της χαρακτηρίζουν τα πειστήρια γελοιότητες και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πλαστικά όπλα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα περισσότερα όπλα που εμφανίζονται να κρατούν οι χρυσαυγίτες είναι πραγματικά και όχι ρέπλικες ή πλαστικά.
Ωστόσο, στον υπολογιστή του Πατέλη βρέθηκε φωτογραφία με τίτλο «νυχτερινή διαβίωση». Στο ντοκουμέντο εμφανίζονται τρεις άνδρες σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα να φορούν full face κουκούλες και στρατιωτικές παραλλαγές. Στον τοίχο διακρίνεται η λέξη Σαλαμίνα. Οι δύο κρατούν τσεκούρια (τα οποία κατά τη Χρυσή Αυγή είναι πλαστικά) κι ο τρίτος που είναι ο Πατέλης, περίστροφο όπλο.
Αν και είναι δύσκολο να διακριβωθεί αν πρόκειται για πραγματικό, οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν είναι ρέπλικα. Υπενθυμίζεται ότι το «Εθνος» είχε δημοσιεύσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 φωτογραφίες από τη «νυχτερινή διαβίωση» του Πυρήνα Νίκαιας στη Σαλαμίνα, όπου οι χρυσαυγίτες πραγματοποιούσαν στρατιωτικά γυμνάσια.
ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Τώρα υποστηρίζει ότι τα όπλα ήταν... πλαστικά
Μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Υποστήριξε ότι όλα τα όπλα που εικονίζονται στις φωτογραφίες είναι πλαστικά τύπου airsoft, τα οποία δέχονται μόνο χρωματιστές μπίλιες. «Αν ρίξεις με αυτά απλά θα σου κάνουν λεκέ στο πουκάμισο», ισχυρίστηκε και εξαπέλυσε επίθεση στον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έδωσε στους δημοσιογράφους φωτογραφίες του κ. Παπαδόπουλου, στις οποίες εμφανίζεται να κρατά όπλο αεροσφαίρισης.
Αμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας αστειότητες τις κατηγορίες του Ηλ. Κασιδιάρη. «Το να προσπαθείς να συγκρίνεις την παρουσία ενός βουλευτή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αεροσφαίρισης (airsoft) στην ιδιαίτερη πατρίδα του με την οργανωμένη συμμετοχή σε παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις αποτελεί τουλάχιστον αστειότητα. Αρκεί η σύγκριση των φωτογραφιών για να επιβεβαιωθεί η ρήση ?μία εικόνα, χίλιες λέξεις?», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ωστόσο, και στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται στα πειστήρια και χαρακτηρίζει «επίορκους του ΠΡΟ-ΠΟ» τους αστυνομικούς που διεξάγουν τις έρευνες.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63949500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου