Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

(Κόλπα προκατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων - Παρατηρήσεις)! Μάχη ψήφο με ψήφο: Οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ

Παρατηρήσεις εκ του προχείρου:
1) Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγραφόταν η κατάρρευση στο εκλογικό σώμα των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το σύστημα έπρεπε να τα ανορθώσει, κυρίως για να κερδίσουν νομιμότητα αποφάσεων, εσωκομματική ειρήνη και πολιτικό χρόνο. Το ρόλο αυτό τον <<επωμίστηκαν>> οι δύο από τις 4 ναυαρχίδες - οι άλλες 2 το Λαμπρακιστάν - της μνημονιακής <<κεντροαριστεράς>>, ΕΘΝΟΣ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 
2) Έτσι, μέσα σε λίγες μέρες το κλίμα κατάρρευσης των μνημονιακών δυνάμεων άλλαξε και το εκλογικό αποτέλεσμα ξανάγινε σε πρώτη φάση... ντέρμπι! Σε δεύτερη φάση - όταν <<ανακαλύψουν>> π.χ. την λάθος στάση του σώματος του Τσίπρα μπροστά σε ιερωμένο - θα αποκτήσουν και συγκριτικό πλεονέκτημα! 
3) Φυσικά, η ανατροπή ... της ανατροπής δεν έχει καμμία λογική βάση, αφού οι κυβερνητικές πολιτικές και τα αποτέλεσματά τους όχι μόνο δεν έχουν <<αλλαγή πλεύσης>>, αλλά αντίθετα τώρα εντείνονται στην καθημερινότητα των πολιτών. Άρα, είναι οι έλληνες μαζοχιστές; Εμείς, απαντάμε: όχι! Αιτία είναι οι θεϊκές φωνές στου τρελαντώνη το κεφάλι! Μεταφυσική γαρ... 
Άμα έχεις τέτοια δώσε-πάρε με το Θείο, όλα είναι ... μεταφυσικά ή και... παραφυσικά! 
4) Οι γελοίες δημοσκοπήσεις έχουν... άφθονο μικρό γέλιο και στις λεπτομέρειές τους. Αν π.χ. συγκρίνουμε την εκλογική δύναμη της ΔΗΜΑΡ στις δυο δημοσκοπήσεις, βλέπουμε ότι στη μεν του φιλοβενιζελικού ΕΘΝΟΥΣ τρώει πόρτα... Βουλής, στη δε του φιλοσημιτικού (Λοβέρδος) ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ μπαίνει με σχετική άνεση.  Η δε διαφορά ανάμεσα στις δυο δημοσκοπήσεις είναι το 25% της συνολικής της εκλογικής δύναμης...
... για τέτοια παραφυσική επιστήμη, λέμε!!!!!
Οδόφραγμα
Ακολουθούν... οι επιστήμες!!!!!!

Πρωτιά με οριακή διαφορά 0,6% έναντι της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση.
Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.
Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.
Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/politiki/maxh_pshfo_me_pshfo_oriakh_prwtia_syriza_enanti_nd.2611570.html?utm_source=news247home&utm_medium=impnews&utm_content=tab2&utm_campaign=HW

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει και του TVXS που δίνει 5 μονάδες πάνω τον ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ,τη ΔΗΜΑΡ εκτός βουλής κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή