Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Κάλαντα στην Αλ. Παπαρήγα από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα το πρωί της Δευτέρας στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. 


Στις δηλώσεις της για τη νέα χρονιά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η κινητήρια δύναμη των θετικών εξελίξεων δεν είναι μόνο η αγανάκτηση και οργή για τα μεγάλα, ασήκωτα και υπαρκτά οξυμένα προβλήματα. Πάνω απ’ όλα είναι τα προβλήματα, αλλά και η συνειδητοποίηση της βαθύτερης ρίζας και αιτίας των προβλημάτων. Αυτή είναι και η ελπίδα που πρέπει να δημιουργήσει ο λαός, να ξεκινήσει το 2013».

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, σημειώνοντας: «Η ταξική πολιτική, η πολιτική της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο δεν έχει ούτε ανθρωπιά, ούτε όρια. Τα πάντα είναι υπέρ του κέρδους, με αποτέλεσμα ανάμεσα στα πρώτα και όχι τα τελευταία θύματα της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής εξόδου από την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες και πάνω από εκατομμύριο άτομα με ειδικές ανάγκες, που είτε γεννήθηκαν, είτε έγιναν στην πορεία της ζωής τους.

Το ΚΚΕ συναισθάνεται πλήρως την υποχρέωσή του να ξεχωριστεί αυτό το μέτωπο πάλης και ταυτόχρονα την υποχρέωσή του να εμπνεύσουμε όλο το λαό, μέσα στα αιτήματα που έχει σε κάθε χώρο και σε κάθε κλάδο, να μην ξεχνάει, να μην παραλείπει να προβάλλει τις οξυμένες ανάγκες των ατόμων με κάποιας μορφής αναπηρία. Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών είναι και μπορούν να είναι χρήσιμα, μπορούν να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύνολο, αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζονται δουλειά, εισόδημα και δωρεάν κοινωνική πολιτική».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δώρισε στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ βιβλία των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», μεταξύ αυτών το «Η Κομμουνιστική Διεθνής 1919-1943» και το λεύκωμα της «Νέας Γενιάς», του περιοδικού της ΕΠΟΝ.

πηγη jazz_http://www.902.gr/eidisi/politiki/5753/kalanta-stin-al-papariga-apo-ti-synt onistiki-epitropi-agona-anapiron-video#/0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου