Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μέρος δέκατο τέταρτο (α. ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ, οι Πραιτωριανοί τραμπούκοι της ¨ παρεούλας¨σκουπιδιών ). Υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής); Ναι, υπάρχει! Μικρή αναδρομή στην ιστορία του όρου. Ντοκουμέντο 14.


Η δράση την Α.ΕΝ.Κ. έφερε την αντίδραση από την θιγόμενη "παρεούλα" των σκουπιδιών με δύο τρόπους.
Πρώτος τρόπος, είναι η υπηρεσιακή δίωξη των μελών και φίλων της...  

Δεύτερος τρόπος, είναι ο εντεταλμένος εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), ο οποίας θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. 
Διάβασε ενδεικτικές αναρτήσεις από το kinisi-esdkna.blogspot.gr






ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 37.




Καταγγελία

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Καταγγελία

Η Διοίκηση του Συνδέσμου με τις  πρόσφατες αποφάσεις  του κ. Μαστοράκου, αρμόδιου εντεταλμένου μέλους της Ε.Ε., για την επιλογή προϊσταμένων και για τις μετακινήσεις προσωπικού όχι μόνο παγιώνει τη  μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος  των εργαζομένων  αλλά εκτρέπεται  σε  πολιτική δίωξη  για την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση  και τους εργαζομένους  που τολμούν να  εκφράζουν την αντίθεση τους για όσα έγιναν και όσα γίνονται στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Καμία αμφιβολία δεν έχουμε για το ρόλο και τη συμμετοχή του Προέδρου του Σωματείου και των «υπηρεσιακών στελεχών»  που είναι οι μόνιμοι συνομιλητές της διοίκησης  για όλα  όσα γίνονται.
Ακριβώς αυτό καθιστά ακόμη πιο βαριά  την  ευθύνη του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ.
Ο  μηχανικός που,  με προσωπική εύνοια του κ. Χιωτάκη (κατά τη θητεία ως Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ ), ορίστηκε ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης  Επεξεργασίας, χωρίς καν να τοποθετηθεί Προϊστάμενος σε τμήμα της Δ/νσης (γιατί άραγε;)  ορίζεται τώρα και Αναπληρωτής σε δεύτερη Διεύθυνση,  χωρίς  να έχει επιλεγεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η παράβαση της παράβασης …
την ίδια ώρα που διατηρείται στη κατάψυξη ο Δ/ντής Συντονισμού.  
Μετακινείται από τη Δ/νση Επεξεργασίας στο τμήμα Τοπικών ΣΜΑ της  Δ/νσης  Μεταφόρτωσης μηχανικός (που δεν έχει επιλεγεί ως προϊστάμενος με κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου)  και ορίζεται ως αναπληρωτής προϊστάμενος  και με αυτό τον τρόπο παραγκωνίζεται ο τεχνολόγος μηχανικός που υπηρετεί στο τμήμα Τοπικών ΣΜΑ από το 2002 (που όλως τυχαία είναι ενεργό μέλος της Α.ΕΝ.Κ.). Δεν αρκεί όμως αυτό, ο ίδιος υπάλληλος  αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή προϊσταμένου και σε δεύτερο τμήμα  αυτό της Διαλογής στη Πηγή. Την ίδια ώρα  κρατάνε, υποαπασχολούμενους  στη Δ/νση Συντονισμού (η κατάψυξη του ΕΔΣΝΑ) χημικό μηχανικό και γεωλόγο με μεταπτυχιακό (που όλως τυχαία έχουν εκτεθεί για συμπάθεια στην Α.ΕΝ.Κ.).
Και σε κάθε περίπτωση στερούν σε μια σειρά τεχνικών, πολλοί από αυτούς με μεταπτυχιακές σπουδές, το δικαίωμα της υπηρεσιακής εξέλιξης και της μισθολογικής βελτίωσης.
Τώρα που ο ΕΔΣΝΑ  ξεκινά τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ , ο Προϊστάμενος του Τμ. ΧΥΤΑ Αν. Αττικής της αρμόδιας Δ/νσης ΔΑΑ, μηχανικός με εμπειρία στα έργα αποκατάστασης χωματερών, μετακινείται  στο  τμήμα Πληροφορικής της  Δ/νσης Συντονισμού. Αξιοποίηση προσωπικού για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών; Όχι, γιατί απλά το τμήμα πληροφορικής  δεν έχει κανένα αντικείμενο αφού με απόφαση της διοίκησης και  κατά παράβαση του ΟΕΥ,  οι αρμοδιότητες του έχουν μεταφερθεί στη Δ/νση ΔΑΑ. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η μετακίνηση;
Τέλος, η απόφαση για μετακίνηση στα ζυγιστήρια του ΧΥΤΑ, υπό την Δ/νση του κ. Μνηματίδη και την εποπτεία στο χώρο του κ. Κόντου, του συμβασιούχου Σ. Κουτσογιάννη (που απασχολείται με δικαστική απόφαση και αμείβεται με την ελάχιστη αμοιβή  για παροχή διοικητικών υπηρεσιών στα κεντρικά γραφεία  και όχι με αυξημένη αμοιβή για υπηρεσίες στο ΧΥΤΑ)   συνιστά δίωξη για τη δράση και τη στάση του ιδίου,  της  Α.ΕΝ.Κ. και της Γ. Ασημακοπούλου (εκλεγμένης  στο ΔΣ  του σωματείου) προκειμένου να υποχρεωθεί σε παραίτηση.
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση στις 30/12/2011 χαιρέτησε την ανάληψη των καθηκόντων του  Προέδρου του ΕΔΣΝΑ με  δυο λόγια   «...περιμένουμε να στηρίξετε  την λειτουργία των υπηρεσιών μακριά  από  στεγανά και τακτικές ημετέρων, φαινόμενο που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και δυστυχώς άνθισε και στον ΕΣΔΚΝΑ.»
Όποιος δεν βάζει  τέρμα στη κατάσταση αυτή αναλαμβάνει και την ηθική ευθύνη  των συνεπειών.

6/12/2012

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6115.html#more










ΠΑΡΑΡΤHΜΑ38.


Μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση : Αρέσει δεν αρέσει κανείς δεν πρόκειται να κλείσει το στόμα στην Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση.

Ανεξάρτητη Ενωτική  Κίνηση

Η Κυβέρνηση τρέχει για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου.
Καταλύεται  η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών   για να δεθεί χειροπόδαρα ο ελληνικός λαός.

Το πεδίο της Αυτοδιοίκησης είναι βασική προτεραιότητα  και  οι κυβερνητικοί αιρετοί  γίνονται ο στρατηγικός εταίρος- μοχλός για την εφαρμογή των σχεδίων.

Στη διαχείριση των απορριμμάτων το σχέδιο δεν είναι τωρινό , δουλεύεται καλά τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Πρόθυμα  δεκανίκια τους «οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές» και μερίδα εργαζομένων  που είτε νομίζουν ότι θα καταφέρουν να  περισωθούν είτε γιατί πολύ απλά ξεπληρώνουν χρωστούμενα. 

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν πρέπει να χτυπηθούν,  να σβήσουν από το χάρτη.

Τα μηνύματα τραμπούκικης συμπεριφοράς και διώξεων σε βάρος υπαλλήλων τα έχουμε και μέσα στον ΕΔΣΝΑ  εδώ και πολύ καιρό.

Οι Συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής  και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ την Δευτέρα 19/11  έγιναν με κινητοποίηση των ΜΑΤ μήπως και επιχειρηθεί παρουσία αντιφρονούντων!

Όμως, τη Δευτέρα το πρωί στη πόρτα των γραφείων της Περιφέρειας Αττικής  χρέη  ασφάλειας  και καταγραφέα τυχόν αντιφρονούντων  εκτελούσε, εκτός των ένστολων,  ο επόπτης του ΧΥΤΑ Γ.  Κόντος . Αυτή είναι η δουλειά του;

Και έχουμε και συνέχεια. Συσκέψεις επί συσκέψεων, με συμμετοχή πάντα «συνδικαλιστών», πώς θα απαλλαγούμε από τους ενοχλητικούς …

Περνάμε σε νέα φάση τρομοκρατίας και διώξεων όσων τολμούν να μιλάνε!

Μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση : Αρέσει δεν αρέσει κανείς δεν πρόκειται να κλείσει το στόμα στην Ανεξάρτητη  Ενωτική Κίνηση.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

21/11/2012

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.










ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 39.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Την ώρα που πραγματοποιείται το ξεπούλημα της χώρας και ο αφανισμός του λαού,
την ώρα που οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση  αγωνίζονται για την επιβίωση   και είναι στο δρόμο για  να μη ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο,  ο  Πρόεδρος  των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, Γ. Ζαχαρόπουλος είναι απέναντι...
Όχι μόνο απέχει από κάθε πρόσκληση της ομοσπονδίας αλλά τη Δευτέρα το μεσημέρι συμμετέχει  στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Γενικό Γραμματέα ΣΔΙΤ όπου παρουσιάζεται το σχέδιο του ξεπουλήματος.
Αντί να καταγγέλλει κάθεται και ακούει τον κ. Ματζούφη    να  δηλώνει   "η διοίκηση και οι άνθρωποι της αγοράς θα συνδιαμορφώσουν τα τεύχη του διαγωνισμού" ...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ  ΣΤΑΜΑΤΑ !!!
ΤΕΤΆΡΤΗ, 7 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.
















ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 40.



δεν ξέρουμε ποιοι ευθύνονται;;;


« ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ, ΥΦ. ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤ/ΣΗΣ &ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή δεν ξέρουν  το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το έκοψαν οι ανωτέρω κύριοι και κυρίες υπουργοί και υφυπουργοί. Είναι αυτοί που συνυπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση στις 24-2-2012.

Είναι οι υπουργοί που στήριζαν μετά πάθους οι μνημονιακοί φωστήρες του σωματείου μας.

Ούτε ο Μπίρης φταίει για αυτό, ούτε η Σταματάκη, ούτε η Μανωλάκου.

Μπορεί κανείς να έχει ενστάσεις με τον τρόπο που διατυπώθηκαν τα ερωτήματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και άλλο ζήτημα είναι η καλλιέργεια πολεμικού κλίματος και η επιχείρηση ενοχοποίησης των συναδέλφων που οδήγησε και σε προπηλακισμούς.

Αυτό είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο. Ακόμα πιο απαράδεκτο είναι το κλίμα αυτό να το καλλιεργούν στελέχη του σωματείου που είχαν την υποχρέωση να ενημερώσουν τους συναδέλφους  για το ζήτημα και δεν το έκαναν.



Θ.Μπιζάς, Μέλος της Ε.Ε. ΠΟΕ -ΟΤΑ
ΤΡΊΤΗ, 26 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012
http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.









ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 41.



ΔΕΥΤΈΡΑ, 25 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
το ανθυγιεινό επίδομα ούτε δίνεται ούτε κόβεται επειδή έτσι θέλουν κάποιοι

Συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε την οργανωμένη επίθεση που εξελίχτηκε τη Πέμπτη, 21 Ιουνίου, σε βάρος του Δ/ντή Διοικητικών Υπηρεσιών, την άσκηση βίας σε βάρος δυο τουλάχιστον συναδέλφων και την προσβλητική συμπεριφορά απέναντι ακόμη και σε όσους παρενέβησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Συνάδελφοι, το ανθυγιεινό επίδομα ούτε δίνεται ούτε κόβεται επειδή έτσι θέλουν κάποιοι υπηρεσιακοί. Δεν αποφασίζουν ούτε οι υπηρεσιακοί ούτε οι συνδικαλιστές ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.
Αυτό το γνωρίζουν καλά, ο Πρόεδρος του Σωματείου και τα μέλη της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.Δυστυχώς γι αυτούς βρέθηκαν στη διοίκηση του Σωματείου στην εποχή του μνημονίου...
Όποιος υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι θα τα βολέψει και μέχρι πριν λίγες μέρες τους καθησύχαζε, σήμερα διαψεύδεται από τη πραγματικότητα. Και τώρα, για να μη φάει την κατακραυγή διάλεξε την εύκολη λύση. Στοχοποιεί (για άλλη μια φορά) τον Δ/ντή ΔΥ παραπλανώντας τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, αντίπαλος μας είναι η κυβέρνηση και το μνημόνιο, δική τους είναι η απόφαση να μειωθούν οι δικαιούχοι και να χαθούν τα αναδρομικά 6 μηνών.
Από την πρώτη στιγμή, χτυπήσαμε το καμπανάκι κινδύνου, χωρίς τροποποίηση της υπουργικής απόφασης ή έστω ερμηνευτική εγκύκλιο αποκλείονται από τη χορήγηση του επιδόματος πάρα πολλοί εργαζόμενοι στους χώρους (εδω, εδω, εδω, εδω ).
Στις συνθήκες αυτές και την στιγμή που ο υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρέπεμψε το θέμα για μετά τις εκλογές, η διατύπωση υπηρεσιακών ερωτημάτων στο Γενικό Λογιστήριο ήταν και είναι υποχρεωτική. Θα μπορούσε ενδεχομένως να καταλήξει σε θετική διευκρίνιση για μέρος των εργαζομένων, σε καμία περίπτωση για το σύνολο. Και αυτό υπό την προϋπόθεση το ερώτημα να συνοδεύεται από επαρκή τεκμηρίωση που θα ανατρέπει την ουσία της υπουργικής απόφασης, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιεί κανέναν μας και μάλιστα συνδικαλιστέςνα στοχοποιούν στους εργαζόμενους ως υπαίτιο τον υπηρεσιακό Δ/ντή ΔΥ. Πολύ περισσότερο να πρωτοστατεί σε βιαιοπραγίες μέλος του ΔΣ του Σωματείου.
Συνάδελφοι, μόλις μια μέρα πριν το επεισόδιο ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ απευθυνόμενος σε όλη τη κοινωνία μίλησε για ένα Σύνδεσμο μπάχαλο, που « έτσι όπως λειτουργεί, δεν έχει λόγο ύπαρξης».
Το Σωματείο έπρεπε να έχει ήδη κινητοποιηθεί. Αντ΄ αυτού η ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προτίμησε να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους για το ανθυγιεινό και μάλιστα απέναντι σε ποιον ; Όχι στη κυβέρνηση, ούτε στο Γενικό Λογιστήριο , ούτε στη Τρόϊκα . Αλλά απέναντι στους υπηρεσιακούς του ΕΔΣΝΑ.
 Γίναμε μάρτυρες οργανωμένης καθόδου στα γραφεία ακόμη και ομάδας εργαζομένων του ΧΥΤΑ, για τους οποίους δεν υπήρχε ούτε βεβαίωση Δ/ντή για την υπαγωγή στο ανθυγιεινό. Παραπλανούν και χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους.Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν ;Πάντως όχι των εργαζομένων!
Βαρύτατες οι ευθύνες για τη ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και τον Πρόεδρο του Σωματείου προσωπικά για ότι συμβαίνει.Ένας μηχανισμός που στήθηκε με τις αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού και αναθέσεις καθηκόντων από τη διοίκηση Χιωτάκη συνεχίζει να παρεκτρέπεται σε τσαμπουκάδες σε βάρος υπαλλήλων.
Καιρός να σταματήσουν !!

25-6-2012
http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.









ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 42.



ΤΕΤΆΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012
για τους φίλους που επιμένουν κόντρα στον άνεμο



...γιατί οι εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι τον κυβερνητικό συνδικαλισμό  όχι μόνο στη λειτουργία του σωματείου αλλά και  στην υπόσταση του ίδιου του φορέα.

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.?updated-max=2012-06-25T14:33:00%2B03:00&max-results=20&start=18&by-date=false















ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 43.


23-3-2012


Η ρήξη του σωματείου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι καλά σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους...

Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου , θα γίνει το 41ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη.
Το συνέδριο της ομοσπονδίας θα γίνει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους του κλάδου .
Τα δύο τελευταία χρόνια με τις κυβερνήσεις του μνημονίου, χάσαμε ό,τι είχε κατακτήσει το εργατικό κίνημα τα τελευταία 100 χρόνια.
Είχαμε δραματική μείωση των εισοδημάτων μας και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων .
Όμως εκτός από αυτά τα προβλήματα, εμείς οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ έχουμε και έναν επιπλέον λόγο να μας απασχολεί πολύ σοβαρά, το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο λόγος αφορά την μεθοδευμένη προσπάθεια της πλειοψηφίας του σωματείου να ξεκοπούμε από την Ομοσπονδία. Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει με τις ευλογίες του κ. Κουκουλόπουλου από την μεγάλη απεργία του Οκτωβρίου του 2011 και δεν είναι καθόλου τυχαία.
Η ρήξη του σωματείου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι καλά σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους.
Ο λόγος είναι, ότι η ομοσπονδία σήμερα αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο στα σχέδια των γνωστών πολιτικών κύκλων, (Παπακωνσταντίνου, Κουκουλόπουλος , Σγουρός κλπ) , να εκχωρήσουν στους ιδιώτες- επενδυτές την διαχείριση των απορριμμάτων.
Χρησιμοποιούν λοιπόν το σωματείο του ΕΔΣΝΑ σαν πολιορκητικό κριό ενάντια στην ομοσπονδία για να περάσουν τα σχέδια τους με το λιγότερο δυνατό πολιτικό κόστος. Να περάσουν την ιδιωτικοποίηση με την ανοχή τάχα των εργαζομένων. . Μέχρι στιγμής δεν το έχουν καταφέρει και αυτό τους κάνει και αφηνιάζουν.
Η κυβέρνηση τρέμει με την σκέψη ότι μπορεί με τα μέτρα που ετοιμάζει, να ξαναδεί την πύλη του ΧΥΤΑ κλειστή από χιλιάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Τρέμει και θέλει ένα ελεγχόμενο και πειθήνιο σωματείο του ΕΔΣΝΑ ως αντίπαλο δέος και ως πέμπτη φάλαγγα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Για τον λόγο αυτό θα κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους, για να μην εκλεγεί ξανά εργαζόμενος του ΕΔΣΝΑ, μέλος του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ΠΟΕ-ΟΤΑ μακριά από τα δρώμενα στον ΕΔΣΝΑ, για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια του μετώπου Κυβέρνησης και ιδιωτών επενδυτών Αυτό είναι το σχέδιο τους και σ αυτό οφείλεται η λυσσαλέα επίθεση στην Α.ΕΝ.Κ. που έχει εκπρόσωπο στο Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Καταλαβαίνουν πως αυτός είναι κρίκος που πρέπει να σπάσει.
Αυτό είναι και το βασικό διακύβευμα των εκλογών για το συνέδριο της ομοσπονδίας.
Θα είμαστε με την κυβέρνηση και τους Ιδιώτες απέναντι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα ή θα είμαστε με το συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση και τους ιδιώτες;
Η δική μας θέση είναι απολύτως σαφής. Είμαστε μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε ολόκληρη την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκεί ανήκουμε.
Έχουμε κοινά προβλήματα και κοινά συμφέροντα. Και τα μισθολογικά και τα ασφαλιστικά και τα προβλήματα με τις απολύσεις και την κατάργηση των υπηρεσιών, είναι κοινά προβλήματα ολόκληρου του κλάδου.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ μας είναι το μοναδικό μας όπλο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα υπουργό και σε κανένα πρόεδρο να διασπάσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Η απάντηση μας πρέπει να είναι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ και ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Τα σχέδια της διάσπασης δεν θα περάσουν.
Θωμάς Μπιζάς μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ 

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.?updated-max=2012-06-25T14:33:00%2B03:00&max-results=20&start=18&by-date=false









ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 44.


Πανικός και Υστερία (Νο 2) !!! ηχητικό δείγμα

μικρά    αποσπάσματα από τη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
.
 καιρός να μάθουν όλοι  τι λέει ο Πρόεδρος , τι λέμε εμείς  και υπό ποίες συνθήκες συμμετέχουμε στις  συνεδριάσεις του ΔΣ του σωματείου.


                                    

                                      ...σιγά Ζαχαρόπουλε , γιατί  εκτός από τα κέντρα
                                                      θα  κόψεις και τα δέντρα που ψηφίζουν

μπορεί να μη θέλει να μιλάμε αλλά δεν θα του περάσει












τις απειλές προς όσους τολμούν να φωνάζουν, του Γ.Χάρδα συμπεριλαμβανομένου, τις χυδαιότητες , τις βρυσιές  ακόμη και  νταϊλίκι προς τον Θ. Μπιζά (τώρα φοβηθήκαμε)  έχουμε μπροστά μας ημέρες να τα ακούσουμε .


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012
http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.?updated-max=2012-03-27T14:56:00%2B03:00&max-results=20&start=31&by-date=false





ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 45.


Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΔΣ του Σωματείου

Αθήνα 16-2-2012
Προς  ΔΣ Σωματείου εργαζομένων ΕΔΣΝΑ
(υποβάλλεται στον Γενικό Γραμματέα προς επίδοση στα μέλη)

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση καταθέτει στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΔΣ για απεργοσπαστική συμπεριφορά και για παραβίαση των καταστατικών κανόνων και αρχών της λειτουργίας του Δ.Σ.
Συγκεκριμένα:
Την Δευτέρα 13-2-2012 με την Αριθμ.  Πρωτ. 169 απόφαση της Εκτελεστικής  Επιτροπής  (Ε.Ε) της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε προκηρυχτεί  τετράωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ , στις 11.00 το μεσημέρι  προκειμένου να  είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που θα γινόταν στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων .
Στην εν λόγω συνεδρίαση το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ θα συζητούσε διαδικασίες και ζητήματα για την κατασκευή και λειτουργία των 4 εγκαταστάσεων επεξεργασίας με ΣΔΙΤ σε εφαρμογή  του ΠΕ.Σ.Δ.Α.
Η απόφαση αυτή θα ήταν η πρώτη  οργανωμένη απόφαση  του νέου ΕΔΣΝΑ για την εκχώρηση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε Ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του σωματείου συνάδελφος Γ. Ζαχαρόπουλος δρώντας απεργοσπαστικά δεν συνέδραμε ως όφειλε την απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν κάλεσε σε συνεδρίαση το Δ.Σ του σωματείου, ούτε απευθύνθηκε με οποιονδήποτε τρόπο προς τους εκπροσώπους των παρατάξεων του  ΔΣ για την οργάνωση παρέμβασης στο ΔΣ, δεν φρόντισε να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση και  δεν συμμετείχε ούτε ο ίδιος. Βρίσκεται μέσα στο κτήριο από νωρίς, βλέπει  ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αποκλείουν  την είσοδο των εργαζομένων και των μελών της ΕΕ και του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ, δεν κάνει τίποτα και  αντί να αποχωρήσει,  ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, συνεχίζει  να παραμένει στο κτήριο και επιτρέπει  να καταγγελθούν ως τραμπούκοι οι αποκλεισμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του σωματείου όφειλε να έχει αναλάβει πρώτος την πρωτοβουλία για κινητοποίηση των εργαζομένων και παρέμβαση στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  της 4-10-2011 να μην μένει στα χαρτιά.

Ο πρόεδρος του σωματείου ακόμα και στην περίπτωση που διαφωνούσε ο ίδιος με την απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  όφειλε να συγκαλέσει το ΔΣ του σωματείου προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα.
Αγνόησε προκλητικά το Δ.Σ , δεν το ενημέρωσε, αδράνησε ενάντια στη βούληση των εργαζομένων, καλλιεργεί τον φόβο  και αποτρέπει συστηματικά την κινητοποίηση των εργαζομένων .
Μετά από αυτά ζητάμε την υιοθέτηση πρότασης μομφής από το Δ.Σ στο πρόσωπο του συνάδελφου Γ. Ζαχαρόπουλου και την δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης και εν τέλει απεργοσπαστικής συμπεριφοράς του.

Γ. Ασημακοπούλου, Μέλος ΔΣ

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.?updated-max=2012-03-27T14:56:00%2B03:00&max-results=20&start=31&by-date=false













ΠΑΡΑΡΤHΜΑ 46


ΣΆΒΒΑΤΟ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011
ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ Η Α.ΕΝ.Κ.!!!
Δυο λόγια  μετά τη χθεσινή  γενική συνέλευση

Όσοι βρέθηκαν χτες στη συνέλευση στο ΧΥΤΑ ας μην ξεχάσουν όσα άκουσαν και ας τα μεταφέρουν σε όσους δεν ήσαν.

Ξεκίνησα την ομιλία μου με μια καταγγελία και την εννοώ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.


Τι μάθαμε χτες ;
Στη συνάντηση της Πέμπτης του Υφυπουργού Εσωτερικών Κουκουλόπουλου με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ, τον Πρόεδρο και μέλη της ΕΕ της ΠΕΔΑ και τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γεν. Γραμματέα του Σωματείου, το μήνυμα που δόθηκε είναι :

Αφού ο ΕΣΔΚΝΑ και η ΠΕΔΑ θέλουν την σύσταση του διαβαθμιδικού, το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση της Απόφασης. Υπάρχουν κάποια σημεία που ακόμη δεν έχουν οριστικά λυθεί και αφορούν στην "διοίκηση" του διαβαθμιδικού.

Θα τα βρούν έως την άλλη Παρασκευή; Θα δούμε.
Σίγουρα σε αυτή την υπόθεση, όλοι θέλουν να κερδίσουν χρόνο .
Εξ άλλου, κυκλοφορεί και σενάριο για διορισμό διοίκησης και όχι εκλογή.
Για κάθε ενδεχόμενο, μπορεί να έχουμε και παράταση θητείας της παρούσας διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ.

Μη κοροϊδευόμαστε, οι τελευταίοι που τους ενδιαφέρουν είναι οι εργαζόμενοι.
Η συνάντηση που έγινε την Πέμπτη  ήταν της Διοίκησης με τον υφυπουργό. Ως εργαζόμενοι, θυμίζω ότι περιμένουμε τη συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σωματείο .

Τις επόμενες ημέρες, η Α.ΕΝ.Κ θα δώσει μια αποτίμηση όλων των δεδομένων , όπως εξελίχτηκαν χρονικά και θα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Όμως, τι άλλο μάθαμε χτες;

ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ Η  Α.ΕΝ.Κ.!!! ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ !!!
ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!!

Και επειδή οι έμπειροι του ΔΣ μιλάνε για ενότητα, να το πούμε ακόμη μία φορά : Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση σε ενότητα των παραγόντων, της συγκάλυψης και των εξυπηρετήσεων δεν έχει θέση.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

Θυμίζω, ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου αποφάσισε να μη με ειδοποιήσει και να μην παρευρίσκομαι στη συνάντηση της Διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών.

Επίσης, θυμίζω ότι την Παρασκευή, χωρίς απόφαση ΔΣ για αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε αποφασίσει η ΓΣ, ο ΣΜΑ και ο ΧΥΤΑ λειτούργησαν.

Και κάτι ακόμη, για τους συναδέλφους - έμπειρους συνδικαλιστές.
Τι έχουν πάθει και δεν τους αρέσει να ακούνε για τον Σγουρό; Καταλαβαίνω τους Δημάρχους, δεν θέλουν να χάσουν τον πρώτο ρόλο. Καταλαβαίνω την παρούσα Διοίκηση, θέλει να προχωρήσει το δικό της σχέδιο με τις μονάδες κλπ.
Αλλά αυτοί; Τι πρόβλημα έχουν; Συναισθηματικό δέσιμο με τους δημάρχους, όπως και με το ΧΥΤΑ στα Άνω Λιόσια;

Πάντως, εγώ τους έχω εμπιστοσύνη. Αν αύριο έρθει ο Σγουρός θα το ξεπεράσουν και γρήγορα θα δεθούν συναισθηματικά και με αυτόν.

                                                                                                        Γεωργία Ασημακοπούλου

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%91.%CE%95%CE%9D.%CE%9A.?updated-max=2012-02-07T22:20:00%2B02:00&max-results=20&start=51&by-date=false

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου