Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Πως σχολιάζουν το 2012 άνεργοι και εργαζόμενοι

Τον πραγματικό παλμό μίας κοινωνίας τον δίνουν οι ίδιες οι πολίτες. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές κάθε χρονιάς που φεύγει αλλά και αυτής που έρχεται είναι οι άνθρωποι, στην προκειμένη περίπτωση οι Έλληνες. Αυτούς τους Έλληνες έψαξε και μίλησε μαζί τους το News 247, για το πως είδαν το 2012 και τι προσμένουν για το 2013



Άνεργοι, γιατροί, ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, όλοι αυτοί συνδέουν κομμάτι της νεοελληνικής κοινωνίας, της Ελλάδας των χρόνων της κρίσης. Επομένως, αυτοί είναι οι πρώτοι οι οποίοι βίωσαν όλες τις καταστάσεις και αυτοί θα γνωστοποιήσουν τις σκέψεις τους για το 2012 που φεύγει και το 2013 που έρχεται, τι περιμένουν και τι επιθυμούν.
Ο Χρήστος Τριανταφύλλου είναι γιατρός, ορθοπεδικός. Άνθρωπος ήπιων τόνων βιώνει και αυτός την κρίση όπως όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες τους.
Μιλώντας στο News 247 εξήγησε αρχικά πως ήταν το 2012.

Στη συνέχεια προχώρησε και στην εκτίμησή του - επιθυμία για το ερχόμενο έτος.

Αντίθετα, η Α. Π. (δεν επιθυμούσε να γραφτεί πλήρως το όνομά της) εργάζεται σε γνωστή ιδιωτική κλινική ως γραμματέας. Βλέπει τα πράγματα πολύ διαφορετικά από τον κ. Τριανταφύλλου, κινούμενη σε άλλο πλαίσιο.


Οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να μείνουν εκτός της "έρευνας" μας. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και άνεργος δημοσιογράφος μίλησαν για το 2012 και το 2013 στην ιστοσελίδα μας. Εντύπωση πάντως προκαλεί η χαλαρότητα της Ελένης.

Από την άλλη πλευρά, μία άλλη άνεργη βρίσκεται σε διαφορετική μοίρα. Άγχος, πίεση και μία διέξοδο η οποία δεν φαίνεται πουθενά, καθιστούν αφενός την κατάσταση για τη συγκεκριμένη νέα γυναίκα ιδιαίτερα δύσκολη, αφετέρου κάθε σχέδιο για το μέλλον μοιάζει να είναι ανύπαρκτο. Μας παρακάλεσε να μην πούμε τα στοιχεία της αλλά και να μην δείξουμε το πρόσωπό της, κάτι που έγινε απόλυτα σεβαστό.
Υποστηρίζει παράλληλα πως η Ελλάδα, οι πολίτες της χώρας δηλαδή, δεν έχουν καταφέρει να αποφασίσουν να δώσουν λύση στα προβλήματά τους.

Καθόλου καλό δεν ήταν το 2012 και για την Έλσα, υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας. Είδε τις θέσεις εργασίας να μειώνονται τα έξοδα να αυξάνονται και τα έσοδα να μειώνονται.
Όσο για το 2013, τα πολλά θα και οι αοριστίες τρομάζουν.
Ο Άγγελος, μηχανικός στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χαμογελά αν και όπως μας έχει πει πριν δεν ήταν καλή η χρονιά για τον ίδιον. Ωστόσο, αν και γενικά δεν έχει ιδιαίτερα θετικές σκέψεις για τη γενικότερη κατάσταση, για το δικό του τομέα περιμένει κάποια βελτίωση.
Πιο "προσγειωμένη" μία υπάλληλος σε ναυτιλιακή επιχείρηση μιλά για την αποταμίευση που έμαθε λόγω της κρίσης.
Και εύχεται να είναι τουλάχιστον στα ίδια το 2013 χωρίς περαιτέρω περικοπές.
 http://news247.gr/eidiseis/afieromata/pws_sxoliazoyn_to_2012_sto_news_247_anergoi_kai_ergazomenoi.2065963.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου