Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κίνα: Κατέληξε Θιβετιανός που αυτοπυρπολήθηκε χθες


Ένας Θιβετιανός πέθανε αφού αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ, το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται σε διάστημα 10 ημερών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η θιβετιανή οργάνωση Free Tibet.


Ο Κουντσόκ Κιάμπ, 26 ετών, αυτοπυρπολήθηκε χθες Τρίτη σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στην επαρχία Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε και ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Asia (RFA), με έδρα τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον σταθμό, πρόκειται για την 98η περίπτωση αυτοπυρπόλησης ενός Θιβετιανού από τον Φεβρουάριο του 2009.

Σύμφωνα με την οργάνωση Free Tibet, ο άνδρας άφησε πίσω του τη σύζυγό του και ένα παιδί, ενώ το RFA μετέδωσε ότι ήταν πατέρας δύο παιδιών. Όπως επισημαίνουν και οι δύο πηγές πρόκειται για την τρίτη αυτοπυρπόληση από την αρχή της χρονιάς, με τις δύο προηγούμενες να έχουν σημειωθεί στις 12 και 18 Ιανουαρίου.

Η συχνότητα των αυτοπυρπολήσεων έχει αυξηθεί από το περασμένο φθινόπωρο, οπότε πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/kina-katelikse-8ivetianos-pou-aftopirpoli8ike-x8es

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου