Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μέρος έκτο (η περίφημη ανώνυμη επιστολή-καταγγελία εργαζομένου του ΕΔΣΝΑ προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ). Υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής); Ναι, υπάρχει! Μικρή αναδρομή στην ιστορία του όρου. Ντοκουμέντο 6.


Μικρό ιστορικό. Στις 8/1/2013 η ΠΟΕ-ΟΤΑ λαμβάνει μία ανώνυμη καταγγελία και, όπως ειπώθηκε (ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σγουρός), την απέστειλε στον Σγουρό. Μετά από δύο ημέρες, η ανώνυμη καταγγελία εστάλη με e-mail και με πλαστογραφημένο το όνομα του αποστολέα σε πολλούς εργαζομένους του ΕΔΣΝΑ.  Επειδή, το πλαστογραφημένο όνομα παρέπεμπε σε εκλεγμένο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΣΝΑ, η αντίδραση της εν λόγω παράταξης ήταν άμεση (βλ. Ντοκουμέντο 4).

           Ο ανώνυμος επιστολογράφος επιζητούσε να φωτογραφίσει τον συνεργάτη μας Εκδορέα σαν τον ανώνυμο αποστολέα, παρά τις διαφορές ανάμεσα στα δύο κείμενα (βλ. Ντοκουμέντο 5). Η ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν τσίμπησε. Φωτογράφισε σαν αποστολέα τον ¨τρίτο άνθρωπο¨, ο οποίος - κατά την γνώμη της - είναι αντίπαλος συνδικαλιστής.  
Το Οδόφραγμα δεν θα εκπλαγεί αν ο ανώνυμος αποστολέας, ή οι φίλοι του, ή τα συμφέροντα που ενδεχομένως εξυπηρετεί, κρύβονται και πίσω από την διαστρεβλωμένη προβοκατόρικη εκδοχή  (Zougla gr.) της επώνυμης και ενυπόγραφης καταγγελίας του συνεργάτη μας Εκδορέα προς τον Σγουρό - γιατί οι καλοί συνωμότες έχουν  φωτεινά βήματα!
Διάβασε την ανώνυμη καταγγελία και την διαστρεβλωμένη εκδοχή της καταγγελίας του Εκδορέα προς τον Σγουρό:
 


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6.




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7.


Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013


Oι ανώνυμες αλήτικες πληροφορίες των κουκουλοφόρων του Εκαλιώτη Μάκη απέναντι σε μιά επώνυμη καταγγελία: Η μαφία των σκουπιδιών

«Από τα σκουπίδια έχουν πλουτίσει πολλοί άνθρωποι και πολλές εταιρείες. Είναι αυτοί που επιθυμούν η διαχείριση των απορριμμάτων να παραμείνει ως έχει, στα ίδια χέρια που τη διαχειρίζονται τώρα. Το σύστημα που ακολουθείται τώρα για τη διαχείριση των σκουπιδιών είναι το χειρότερο δυνατό, ειδικά για ένα κράτος το οποίο είναι μέλος της Ευρώπης. Όλοι ξέρουμε ότι το να θάβεις τα απορρίμματα είναι καταδικαστέο, ωστόσο κάποιοι δεν επιθυμούν την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να παραμείνει η ίδια κατάσταση».


Με αυτά τα λόγια περιγράφουν στη zougla.gr, οι γνωρίζοντες τα πράγματα, την αποκαλούμενη από πολλούς «μαφία των σκουπιδιών», η οποία στην προσπάθεια της να μην αλλάξει το καθεστώς διακομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, φέρεται να πιέζει, να απειλεί και να τρομοκρατεί διάφορα μέλη των αρμόδιων φορέων.

Άνθρωποι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της καθαριότητας, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, εξηγούν ότι στην αποκομιδή των απορριμμάτων συμμετέχουν αρκετές ιδιωτικές εταιρείες -κυρίως στο στάδιο της μεταφοράς- στις οποίες θα προκαλείτο μεγάλη οικονομική ζημιά αν άλλαζε το καθεστώς που κυριαρχεί μέχρι σήμερα. 

«Στην αποκομιδή συμμετέχουν ιδιωτικές εταιρείες καθώς υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης. Στους δήμους της Αττικής μπορεί να υπάρχουν βοηθητικά ιδιώτες που λαμβάνουν μέρος στη μεταφορά και όχι στη συλλογή. Παράλληλα, υπάρχουν και κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία δεν υφίστανται κανέναν δημόσιο έλεγχο» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η επιστολή
Το θέμα ανέκυψε μετά από αναφορά που κατέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Γιάννης Σγουρός, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή μια 12σελιδη επιστολή - καταγγελία που έλαβε από εργαζόμενο του συνδέσμου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριζε ότι δέχεται αυτός και η οικογένειά του απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα από την αποκαλούμενη «μαφία των σκουπιδιών».

«Επικοινώνησαν με τη σύζυγό μου τηλεφωνικά και μου είπαν ότι αν δεν εξυπηρετηθούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της μαφίας, τότε διατρέχω μεγάλο κίνδυνο και εγώ και η οικογένειά μου» φέρεται να έγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή που απέστειλε πριν από μερικές ημέρες στον κ. Σγουρό.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι την καταγγελία στον περιφερειάρχη κατέθεσε ένας εργαζόμενος, ο οποίος ανήκει στον σύνδεσμο και προσελήφθη με σύμβαση μεταξύ του 2009 και του 2010.
Πηγές, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφεραν ότι στην επιστολή ο καταγγέλλων ξεκινά την αναφορά του επισημαίνοντας ότι η κόντρα του με τη μαφία των σκουπιδιών ξεκίνησε λίγο μετά το 1997 κι εστιάζει τις απειλές στο γεγονός ότι η σύζυγός του -η οποία φέρεται να είναι μηχανικός- παλαιότερα είχε μειώσει την πιστοποίηση ενός έργου που αφορούσε τον ΧΥΤΑ Φυλής.

«Στην επιστολή του επικαλείται τη γυναίκα του και την επίβλεψη της ως μηχανικός σε έργο που αφορούσε τον ΧΥΤΑ της Φυλής. Πάντως δεν αναφέρει ούτε τι του ζήτησαν ούτε ποιος τον απείλησε. Μόνο ότι απειλήθηκε η γυναίκα του τηλεφωνικά επειδή παλαιότερα είχε μειώσει μία πιστοποίηση που είχε να κάνει με το ΧΥΤΑ, επισημαίνοντας ότι η απειλή έγινε από τη μαφία των σκουπιδιών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο εν λόγω άνθρωπος στο κείμενο που συνέταξε και απέστειλε στον κ. Σγουρό, φέρεται να συνδέει τη λεγόμενη «μαφία των σκουπιδιών» και με το γεγονός ότι μετά τον σεισμό που είχε σημειωθεί το 1999, η επιτροπή που πήγε να κρίνει αν το σπίτι του είναι κατεδαφιστέο ή όχι, αποφάνθηκε ότι δεν είναι και ότι απλά χρήζει κάποιων επισκευών.

«Στο κείμενο αναφέρεται και στις ζημιές του σπιτιού του από τον σεισμό. Το κλιμάκιο που επισκέφτηκε το σπίτι του δεν το έβγαλε κατεδαφιστέο, αλλά αποφάνθηκε ότι χρειαζόταν επισκευές. Και αυτό ακόμα το γεγονός θεωρεί ότι υποκινήθηκε από την "μαφία των σκουπιδιών"» επισημαίνει προβληματισμένος ο συνομιλητής. 

Το παρασκήνιο
Πλούσιο ωστόσο,  αποδεικνύεται το παρασκήνιο πίσω από την περιβόητη επιστολή - καταγγελία, η οποία έγινε αφορμή, ώστε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ να επισκεφθεί το γραφείο της εισαγγελίας και να ζητήσει την συνδρομή της, ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών που αποτυπώνονται σε αυτή. 

Εργαζόμενοι του συνδέσμου, μιλώντας στην zougla.gr, συσχετίζουν την επιστολή με μια υπόθεση διαδικτυακής πλαστογραφίας που σημειώθηκε εντός αυτού και προκάλεσε διαξιφισμούς και μηνύσεις μεταξύ των εργαζομένων. 

Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης που συμμετέχει ο αποστολέας της καταγγελίας, έφτιαξαν ένα e-mail με το όνομα ενός άλλου υπαλλήλου και εν αγνοία του άρχισαν να αποστέλουν καταγγελίες για δύο συναδέλφους τους.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και μηνύσεις και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. 

«Είναι πολύ πιθανό η καταγγελία για την μαφία των σκουπιδιών να έγινε προκειμένου κάποιοι να δηλώσουν ότι κινδυνεύουν προσπαθώντας να καλύψουν την υπόθεση της πλαστογραφίας καθώς αυτά που ισχυρίζεται ο καταγγέλλων είναι τραβηγμένα και υπερβολικά. Μένει να δούμε τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη» καταλήγει η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

http://www.zougla.gr/greece/article/mafia-ton-skoupidion

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/01/o_9147.html#more

...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου