Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση την Πέμπτη στο νοσοκομείο «Παναγία»

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Παναγία» καλούν η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη, 3 του Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, έξω από το νοσοκομείο.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί όλους τους εργαζόμενους – ανέργους - αυτοαπασχολούμενους – συνταξιούχους – νέες και νέους της Καλαμαριάς στη συγκέντρωση, «για να εκφράσουμε όλοι μαζί τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εδώ και καιρό ενάντια στην υποβάθμιση - κλείσιμο του νοσοκομείου. Για να μη βρεθούν οι 65 εργαζόμενοι με εργασιακή σχέση μέσω της ΕUROMEDICA στην ανεργία, ενώ παραμένουν εδώ και 5 μήνες απλήρωτοι».



«Το σύνθημά μας, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ να γίνει πράξη», τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή. «Απαιτούμε:

- Να μη κλείσει καμία κλινική μονάδα του νοσοκομείου ή να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

- Να δοθεί επιτέλους λύση από το κράτος στο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια.

- Να δοθούν τα δεδουλευμένα χρωστούμενα στους 65 εργαζόμενους της EUROMEDICA.

- Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους».

Η Η ΕΣΚ Νεφροπαθών

Σε ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική που συρρικνώνει και εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή, καλεί η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Νεφροπαθών. Και τονίζει:



«Όσοι είχαν αυταπάτες ότι την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, τα ΑΜΕΑ, τους χρόνιους πάσχοντες, θα τους εξαιρέσουν από την επίθεσή τους, πρέπει γρήγορα να πάρουν θέση στον αγώνα για την απόκρουση αυτής της βάρβαρης λαίλαπας. Όσοι συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και παπαγαλάκια του συστήματος είναι επικίνδυνοι, αποτελούν μηχανισμούς της εξουσίας τους και πρέπει να απομονωθούν. Οι έμποροι υγείας τρίβουν τα χέρια τους για τους νεφροπαθείς του νοσοκομείου Παναγία! Νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία. Να τους διαψεύσουμε!».



Καλεί, τέλος, τους νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία του σωματείου, «που έδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί, απορρίπτοντας το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης της ΕΣΚ Νεφροπαθών το καλοκαίρι, που αφορούσε όλα αυτά τα ζητήματα που βιώνουμε τώρα, φοβούμενοι(!) όπως είπαν “πως θα χρωματιστούν”! Άλλωστε, φαίνεται απροκάλυπτα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν και από το διαφημιστικό εταιρείας που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του facebook, στις 12/12/2012, και απευθύνονται στους νεφροπαθείς! Αλήθεια, ποιός έδωσε λίστα στους ιδιοκτήτες κλινικών με τα τηλέφωνα των αιμοκαθαρόμενων του νοσοκομείου "Παναγία" αφού μόνο ο σύλλογος έχει αυτή τη δικαιοδοσία; Η δράση αυτών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου τι χρώμα έχει;».

www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου