Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μέρος τέταρτο (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ). Υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής); Ναι, υπάρχει! Μικρή αναδρομή στην ιστορία του όρου. Ντοκουμέντο 4.



Εκτός από τον Σγουρό στις 17/1/2013 και η ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ μιλά για ¨μαφία των σκουπιδιών και, μάλιστα, παραθέτει μια σειρα από διαπραχθείσες εγκληματικές πράξεις. Το σημαντικό, όμως, είναι πως φωτογραφίζει ως τον κυρίως ένοχο αντίπαλο συνδικαλιστή. Ενημερωτικά, η ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ είναι η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ. Επίσης, η ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ. είναι μία παράταξη εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζει τις τόσο επιλογές της Διοίκησης (Σγουρού), όσο και τις πολιτικές της κατοχικής κυβέρνησης.



ΠΑΡΑΡΤ6ΜΑ 4.





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την πλαστογραφία του mail του συναδέλφου Γκοντόρα Γεωργίου και την αποστολή μέσω αυτού, της κατάπτυστης αναφοράς – καταγγελίας σε βάρος δύο συναδέλφων μας, η οποία αυτή τη φορά υπογράφεται, όχι ως Γεώργιος Παπαδόπουλος, αλλά ως ένας «τρομοκρατημένος και διωκόμενος» επισημαίνουμε τα παρακάτω : 

Ο ανώνυμος κουκουλοφόρος και οι λίγοι ευτυχώς συνάδελφοι που αποτελούν την συμμορία του, αφού είδε την πρώτη του αναφορά – καταγγελία να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, μετά τα πορίσματα ελέγχου της Οικονομικής Επιθεωρήτριας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επανήλθε με μία νέα κατάπτυστη αναφορά, προϊόν συνεργασίας με την ίδια συμμορία, που μοναδικό σκοπό έχει να σπιλώσει συναδέλφους

Επισημαίνουμε ότι οι κατάπτυστες αυτές καταγγελίες αποτελούν εφεύρημα της συμμορίας που δήθεν συνδικαλίζεται ως χαφιεδότσουρμο. Τις κυκλοφορούν δε, λίγους μήνες πριν τις εκλογές και τις χρησιμοποιούν για να λασπολογούν, αναρτώντας αυτές εν κρυπτώ, στα ασανσέρ και στους τοίχους του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., προκειμένου να επιφέρουν πλήγμα στην παράταξή μας.

Αυτό λοιπόν το χαφιεδότσουρμο του οποίου η ουρά φτάνει σε μέλη της πλειοψηφίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τα οποία παραπλανούν τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, παρασύροντάς τα σε ανακοινώσεις με τις οποίες παραποιούν ευθέως την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας ψευδώς τον Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να παίρνει μισθό από τον Φορέα και στην επόμενη ανακοίνωση ότι ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έχει σύμβαση χωματοκάλυψης με ιδιώτη, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και έτσι μια Ομοσπονδία Εργαζομένων εμφανίζεται ψευδόμενη και αναξιόπιστη.

Βέβαια μακριά από κάθε σκέψη τους είναι να σηκώσουν τα μανίκια και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο ΧΥΤΑ τώρα που αυτός λειτουργεί με προσωπικό και μηχανήματα δικά του

. Ο ανώνυμος όμως κουκουλοφόρος
 κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την συμπεριφορά μελών της συμμορίας του, τα οποία έχουν υποπέσει σε βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, όπως εκβιασμοί, δωροδοκία, απειλές εναντίον ζωής συναδέλφων του, τραυματισμούς συναδέλφων ή αποστολή εγγράφων που χρεώνουν τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με εκατομμύρια Ευρώ. Για αυτούς τους «εκλεκτούς» τηρεί σιγή ιχθύος. Ενοχλεί πάρα πολύ το γεγονός ότι ο Επόπτης του ΧΥΤΑ κατορθώνει να διασφαλίζει την ανεμπόδιστη λειτουργία του και οι συνάδελφοι των Δήμων μπορούν να αδειάζουν χωρίς φόβο στο «ταμπάνι» και χωρίς την παρουσία λαθρομεταναστών. Δεν μπορεί ούτε αυτός, ούτε το υπόλοιποχαφιεδότσουρμο να χωνέψει ότι ο ΧΥΤΑ δεν ανοιγοκλείνει για τα παιχνίδια μιας μικρής ομάδας της πλειοψηφίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που προσπαθεί να βγάλει τα απωθημένα της, γιατί ο εκλεκτός τους δεν πήρε το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου.

 Αυτές οι τραγικές φιγούρες της πλειοψηφίας άλλωστε δεν έχουν να επιδείξουν καμία απολύτως κατάκτηση για τον κλάδο μας, και έτσι εξαντλούν την «επαναστατικότητα» τους με ενέργειες που καμιά σχέση δεν έχουν με την πολιτική και συνδικαλιστική διαμαρτυρία.
 Όπως λοιπόν η πρώτη σκευωρία του χαφιεδότσουρμου έπεσε στο κενό, είμαστε σίγουροι και για τη δεύτερη, ότι όχι μόνο θα πέσει στο κενό αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και υπηρεσίες, πλέον θα τους αποκαλύψουν και θα τους παραδώσουν στα αρμόδια κακουργιοδικεία για τα περαιτέρω.

 Είναι καιρός να βγουν οι κουκούλες, να ξεσκεπαστεί η μαφία των σκουπιδιών και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εμείς ζητάμε την αρωγή του Προέδρου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην αναζήτηση των ανώνυμων πλαστογράφων – που ντύνονται τον μανδύα των «τρομοκρατημένων» και «διωκόμενων» για να καλύψουν την εμπάθεια και την θρασυδειλία τους – με την διενέργεια εσωτερικών διαδικασιών, αλλά και την συνδρομή του προς τις εισαγγελικές αρχές και υπηρεσίες, όπου έχουμε υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές. Κλείνοντας τονίζουμε, ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τις ποινικά κολάσιμες αυτές πράξεις και ως παράταξη δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει, για την επίλυση των υπαρκτών και πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας. 

Δεν λυγίζουμε, δεν μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν. Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε με στόχο την ικανοποίηση των συνδικαλιστικών αιτημάτων.




ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
                                                                                                                           ΑΘΗΝΑ, 17/1/2013


http://paskesinergasia-edsna.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου