Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Trump Gate: Έρευνα του FBI για κυπριακή τράπεζα «πλυντήριο» των Ρώσων

Trump Gate: Έρευνα του FBI για κυπριακή τράπεζα «πλυντήριο» των Ρώσων

Οικονομικές πληροφορίες από αξιωματούχους στην Κύπροφέρεται να ζήτησε το FBI, σχετικά με τράπεζα που χρησιμοποιήθηκε από πλούσιους Ρώσους με πολιτικές διασυνδέσεις και έχει κατηγορηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Guardian.

Το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την FBME Bank έρχεται καθώς η Κύπρος έχει αναδειχθεί ως βασικός τομέας ενδιαφέροντος για τον Ρόμπερτ Μιούλερ, τον ειδικό νομικό σύμβουλο των ΗΠΑ που ερευνά πιθανή συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και του Κρεμλίνου.
Άτομο ενημερωμένο για το αίτημα του FBI δήλωσε στον Guardian ότι οι ομοσπονδιακοί ανακριτές και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προσέγγισαν την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου τον Νοέμβριο, ζητώντας λεπτομερείς πληροφορίες για την FBME.
Το αίτημα συνδέεται με τη συνεχιζόμενη έρευνα του Μιούλερ σχετικά με τον Πολ Μάναφορντ, τον πρώην διευθυντή της εκστρατείας Τραμπ, ο οποίος κατηγορήθηκε τον Οκτώβριο, και τα χρήματα που ρέουν μεταξύ των πρώην σοβιετικών κρατών και των ΗΠΑ, μέσω κυπριακών τραπεζών.
Όπως αναφέρει ο Guardian, τόσο η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όσο και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες. Από την πλευρά της, η FBME αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συνδέεται με ξέπλυμα χρημάτων και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.
http://tvxs.gr/news/kosmos/trump-gate-ereyna-toy-fbi-gia-kypriaki-trapeza-plyntirio-ton-roson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου