Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί, βόμβες και προβοκάτσιες παπαγάλων

Το ποιος και γιατί, με ποιες προθέσεις και με ποιο στόχο έβαλε τη βόμβα στο Εφετείο προφανώς δεν το ξέρουμε. Ούτε έχουν και πολύ σημασία οι όποιες προθέσεις αυτών που την έβαλαν. Άποψη για τέτοιου είδους ενέργειες έχουμε, από το αποτέλεσμά τους χαρακτηρίζονται και δεν έχουν καμιά σχέση με το αναγκαίο κίνημα αντίστασης και ανατροπής. Και αυτό όχι γιατί είμαστε γενικά και αόριστα ενάντια στη βία ή τη χρήση των όπλων απέναντι σ' ένα πάνοπλο σύστημα. "Απλά" τα φανταζόμαστε αλλιώς, πιο λαϊκά και γνήσια επαναστατικά και όχι δια των πεφωτισμένων που αναλαμβάνουν κάθε φορά (και αυτοί) να μας σώσουν, εκτός από το να μας αφυπνίσουν εμάς τους κοιμισμένους!


Αλλά να! Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι το σύστημα, με πρώτους και καλύτερους τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης της 24/7media (24/7 ραδιόφωνο, 24/7 ιστοσελίδα, Έθνος, κ.λπ.), που έσπευσαν να ....εικάσουν ότι η βόμβα μπορεί και να συνδέεται με τους πλειστηριασμούς και το κίνημα που αντιδρά ενάντια σε αυτούς. Μάλιστα, στο εύλογο ερώτημα -που το κάναν για να το απαντήσουν μόνοι τους- φρόντισαν και να ...διευκρινίσουν γιατί μπήκε η βόμβα στο Εφετείο και όχι στο Ειρηνοδικείο που είναι παραδίπλα. Γιατί ήταν πιο εύκολο με βάση τους χώρους, δικαιολογώντας τους βομβιστές για το ...λάθος τους! Μη και δε καταλάβουμε καλά! Πάντως όπως και νά 'χει αυτοί τις "εικασίες" τους τις έκαναν.

Μια μέρα μετά τη ψήφιση του νόμου που -ακόμη και στη "βελτιωμένη" εκδοχή του- ποινοκοποιεί τους αγώνες και στέλνει στη φυλακή όσους αγωνίζονται χρειαζόταν κάτι για να ξεχαστεί ο κόσμος. Γιατί μπορεί οι χθεσινές αντιδράσεις για την τροπολογία να μην ήταν οι αναγκαία μαζικές -για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της ώρας- σίγουρα όμως απασχόλησε πολύ κόσμο. Συζητιόταν το πράγμα έντονα στο λαό και αυτές οι κουβέντες πρέπει να κοπούν άμεσα μη και μετατραπούν σε κάτι άλλο. Σε πραγματική βόμβα ενάντια στη κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί με τόσο δουλοπρεπές πάθος. Και βρέθηκε η ευκαιρία. Τους ήρθε κουτί!


https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/12/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου