Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Το σπίτι του Καζαντζάκη στην Κρήτη γίνεται πάρκινγκ

Το σπίτι του Καζαντζάκη στην Κρήτη γίνεται πάρκινγκ
Aίσθηση προκαλεί μία φωτογραφία από το Ηράκλειο Κρήτης που ανέβασε στο facebook ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης.
Όπως καταγγέλλει με ανάρτησή του στο facebook ο συγγραφέας, Άρης Σφακιανάκης, το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ.

Μάλιστα, ο Α. Σφακιανάκης φωτογράφησε το σημείο και το ανήρτησε στο διαδίκτυο με δεκάδες πολίτες να σχολιάζουν το συγκεκριμένο γεγονός.
"Εδώ ήταν κάποτε το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο. Το γκρέμισαν για να κάνουν πάρκινγκ. (Τα σχόλια δικά σας)", έγραψε ο συγγραφέας ως σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία.
Τίποτα δεν υπάρχει πια που να θυμίζει ότι εκεί γεννήθηκε αυτός ο μεγάλος Έλληνας. Ούτε καν η μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε τη δεκαετία του '50 από τον τέτε δήμαρχο της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός εδώ και αρκετά χρόνια.
Το 2003, το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης, με αφορμή ένα άρθρο του φιλολόγου Μανόλη Αστυρακάκη σε τοπική εφημερίδα, που ανέφερε την εγκατάλειψη του χώρου, έκανε δεκτή την πρόταση του αντιδημάρχου Μανόλη Βασιλάκη για την αγορά του οικοπέδου και του οικήματος, προκειμένου να αξιοποιηθεί. Έκτοτε τίποτε ως φαίνεται δεν έγινε...
http://tvxs.gr/news/ellada/spiti-toy-kazantzaki-stin-kriti-ginetai-parkingk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου