Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

(Προς αντισημίτες δεξιούς και αριστερούς που με αφορμή το Παλαιστινιακό χύνουν χολή και μίσος: Αυτή την πλευρά της εβραϊκής κουλτούρας αγαπώ και θαυμάζω)! Μια φωνή αισιοδοξίας μέσα από το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ

Ενώ το Κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί  και να βασανίζει αδίστακτα αμάχους –με ιδιαίτερη προτίμηση στα παιδιά- στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας τη διαιώνιση της Κατοχής και της κυριαρχίας του ένα μήνυμα που ας έρχεται σήμερα απ’ αυτή την χώρα μας γεμίζει αισιοδοξία.


Το ότι δηλαδή δεκάδες νεολαίοι του Ισραήλ αρνήθηκαν να υπηρετήσουν την θητεία τους –με ότι αυτό σημαίνει γι’ αυτούς- και να γίνουν συνεργοί στο διαρκές έγκλημα που κάνει το καθεστώς του Τελ Αβίβ με θύμα τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο κείμενο τους που έδωσαν στην δημοσιότητα αναφέρουν μεταξύ άλλων:

…Ο στρατός εφαρμόζει μια ρατσιστική κυβερνητική πολιτική που παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και χρησιμοποιεί έναν νόμο για τους Ισραηλινούς και έναν διαφορετικό για τους Παλαιστίνιους, στις ίδιες ακριβώς περιοχές.


Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην κατοχή και στην καταπίεση του Παλαιστινιακού έθνους, που χωρίζουν το ανθρώπινο είδος σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. 

Αυτή η «προσωρινή» κατάσταση συνεχίζεται εδώ και 50 χρόνια, κι εμείς δεν θα συνεισφέρουμε σ’ αυτήν.

Αρνούμαστε να υπηρετήσουμε τον στρατό καθώς είμαστε αφοσιωμένοι στις αξίες της ειρήνης, και έχουμε επίγνωση ότι υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί. 

Ένα ολόκληρο έθνος ζει μέσα σε μια θεσπισμένη επιθετικότητα κατά των Παλαιστινίων και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής, και εμείς εδώ – νεαροί άντρες και γυναίκες από διαφορετικά μέρη της χώρας και διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα – αρνούμαστε να δεχτούμε αυτήν την συστηματική επιθετικότητα και να συμμετάσχουμε στον καταπιεστικό και κατοχικό βραχίονα της κυβέρνησης….


Αυτά γράφουν 63 17χρονοι μαθητές και μαθήτριες από διάφορα λύκεια του ισραήλ σε ανοικτή επιστολή ομαδικής άρνησης στράτευσης που έδωσαν στην δημοσιότητα.
(Είναι υποχρεωμένοι να καταταχθούν μόλις αποφοιτήσουν).

Σφίγγουμε θερμά το χέρι οποιουδήποτε αρνείται να στρατευτεί σε κράτη και παρακράτη, με οποιοδήποτε τρόπο, οπουδήποτε στον πλανήτη.


Σφίγγουμε 63 φορές τα χέρια αυτών των νεαρών: όχι μόνο επειδή αρνούνται να γίνουν συνένοχοι στη συνεχιζόμενη επί 50 χρόνια “προσωρινή” σφαγή των παλαιστίνιων· όχι μόνο επειδή το φωνάζουν ανοικτά· αλλά και επειδή μπαίνουν στο πλευρό εκείνων των δεκάδων χιλιάδων σ’ όλο τον κόσμο που αγωνίζονται εναντίον του ρατσιστικού, μιλιταριστικού ισραηλινού καθεστώτος. Λέγοντας καθαρά “απ’ τα μέσα” εκείνα που το κράτος τους, οι υπηρεσίες και οι λακέδες του, προσπαθούν να φιμώσουν παντού.


Πληροφορίες για αυτή την ανάρτηση πήραμε από εδώ


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/12/blog-post_33.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου