Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

(Χοντρό άδειασμα στη Δούρου)! Σπίρτζης: Ίσες απoστάσεις από Δούρου, Κριεκούκη για τις πλημμύρεςΤην τακτική των «ίσων αποστάσεων» υιοθέτησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, απέναντι στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τη Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Κριεκούκη, σχετικά με το θέμα των ευθυνών για τις φονικές πλημμύρες.

«Όποιος πάει να επιρρίψει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη ή τη δήμαρχο τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα κοροϊδεύει και λαϊκίζει», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. «Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Eστίασε στα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς τα μπαζωμένα ρέματα μετρούν δεκαετίες πίσω: «Μπορεί αυτό το χωροταξικό χάος να φτιαχτεί σε 2,5 χρόνια; Όλη η Ελλάδα είναι επικίνδυνη! Από το 2004 έως τώρα έχουν γίνει 192 πλημμύρες».
Ακόμη, ανέφερε ότι με βάση τον νόμο για τον Καλλικράτη αρμόδιοι φορείς για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι οι δήμοι και η περιφέρεια, όχι το υπουργείο.
Ο υπουργός Υποδομών πρόσθεσε ότι εκτελούνται αυτήν τη στιγμή αντιπλημμυρικά έργα ύψους 302 εκατ. ευρώ αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ και πως την περίοδο 2010-2014 είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά μόνο 3,5 εκατομμύρια.
Τέλος, είπε δεν πρόλαβε ο ίδιος να πάει στη Μάνδρα γιατί έλειπε στο εξωτερικό, αλλά πήγαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή.
http://aftodioikisi.gr/ipourgeia/spirtzis-ises-apostasis-apo-dourou-kriekouki-gia-tis-plimmyres/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου