Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Επεισοδιακή συνεδρίαση του συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής για τις πλημμύρες



Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής με θέμα τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη Δυτική Αττική.


Στο κτήριο της Περιφέρειας πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας μικροεπαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες της Μάνδρας που ζήτησαν άμεσες αποζημιώσεις και εξηγήσεις για το πότε θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. Στο χώρο υπήρχε και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας που ανήρτησε πανό, ενώ σύντομη εμφάνιση έκανε και ο Παναγιωτης Λαφαζάνης, ο οποίος όμως αποχώρησε άμεσα.
 
Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές μέσα στην αίθουσα με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να δέχεται έντονη κριτική, ενώ ένας άντρας πλησίασε αρκετά κοντά στο βήμα και τελικά απομακρύνθηκε απ' την ασφάλεια. Κάποια στιγμή μάλιστα γύρισε και είπε στην περιφερειάρχη σε έντονο ύφος: «Γελάς;» για να πάρει την απάντηση ότι: «Εγώ γέλασα κι όταν μου πέταξαν ποτήρι με νερό. Αυτή είναι η διαφορά μας».
Με οργισμένο ύφος απευθύνθηκε στην περιφερειάρχη ζητώντας άμεσα μέτρα και μια γυναίκα που βγαίνοντας απ' την αίθουσα δήλωσε ότι «αν χρειαστεί θα γίνουμε και λαϊκιστές και τρομοκράτες».

Αποτέλεσμα της έντασης ήταν ότι ενώ η περιφερειάρχης προσπαθούσε να παρουσιάσει το σχέδιο για την ανακούφιση των πληγέντων να μην μπορεί τελικά να ολοκληρώσει την παρουσίαση του, καθώς η λεκτική αντιπαράθεση ήταν συνεχής.
 
Ήδη πάντως όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση υπάρχει διαθέσιμο ένα πακέτο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ απ' την Περιφέρεια για οικονομικά βοηθήματα προς τους πληγέντες.
Στο μεταξύ, πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Περιφέρεια είχε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων που θα προτείνει για άμεση υιοθέτηση ώστε να βοηθηθούν όσοι επλήγησαν απ' τη φυσική καταστροφή.
Η ψήφιση των μέτρων αναμένεται να γίνει την Πέμπτη σε νέα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/epeisodiakh-synedriash-toy-symvoylioy-ths-perifereias-gia-tis-plhmmures.4960214.html

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεται χρηματοδότηση για το σπίτι σας, την επιχείρησή σας, για αγορά αυτοκινήτου, αγοράστε μοτοσικλέτα, για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση, για περισσότερες αμφιβολίες προσωπικές ανάγκες σας. Θα χορηγεί προσωπικά δάνεια κυμαίνονται από 2.000 έως € 8.000.000, με ονομαστικό επιτόκιο 4% ανεξαρτήτως ποσού. Πείτε μας στις εφαρμογές του δανείου σας το ακριβές ποσό και τη διάρκεια αποπληρωμής που θα θέλατε. Επικοινωνία για τις εφαρμογές του δανείου σας: jiri35527@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή