Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

«Την οργή των νεκρών να φοβάστε...»

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Το υπουργείο απαντά ότι για τα ανύπαρκτα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας φταίνε η άναρχη δόμηση δεκαετιών, η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού, οι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου. Επομένως, το υπουργείο δεν φταίει.Η Περιφέρεια απαντά ότι για τις καθυστερήσεις σχεδιασμού και εκτέλεσης απαραίτητων έργων πρόληψης φταίνε το δαιδαλώδες, χρονοβόρο, γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, οι καθυστερήσεις λόγω αρχαιολογικών και περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων. Επομένως, η Περιφέρεια δεν φταίει.

Ο δήμος απαντά ότι δεν φέρει ευθύνη για τις παρανομίες, ότι δεν διαθέτει πολεοδομία, ότι άλλοι έδωσαν τις άδειες για την άναρχη δόμηση. Επομένως, ο ίδιος δεν φταίει.

Οι αυθαιρετούντες (κατά βάση επιχειρηματίες, κάποιοι δε, από τους μεγαλύτερους της χώρας) απαντούν ότι διαθέτουν άδεια, ότι με νόμιμη άδεια έχτισαν όπου και όπως έχτισαν, ότι το κράτος δεν διαπίστωσε καμία αυθαιρεσία όταν συνέδεσε τις εγκαταστάσεις τους με ρεύμα, νερό, τηλέφωνο ή όταν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Επομένως, δεν φταίνε.

Η πολεοδομία απαντά πως δεν απαιτείται αυτοψία εκ μέρους της, παρά όταν υπάρξει καταγγελία για αυθαίρετη δόμηση και ότι λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας τι να πρωτοκάνει. Επομένως, η πολεοδομία δεν φταίει.

Αφού, όμως, έπειτα από τόσες τραγωδίες σε βάθος δεκαετιών, για το νέο θανατικό πάλι δεν φταίει κανείς, πόσο απέχουν αλήθεια να μας ανακοινώσουν ότι τελικά... φταίνε τα ίδια τα θύματα; Oτι φταίνε οι ίδιοι οι πνιγμένοι!
Και πόσο απέχουν, τελικά, από το να μη νοούν τίποτα από εκείνη τη φράση του ποιητή: «Την οργή των νεκρών να φοβάστε...».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_948.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου