Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ύψωσαν συγκλονιστικό πανό για τον Γόδα


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγες ημέρες μετά την επέτειο από την εκτέλεσή του, οι φίλοι του Ολυμπιακού απότισαν φόρο τιμής στον Νίκο Γόδα υψώνοντας πανό για αυτόν στον αγώνα με την Κέρκυρα (PHOTO).




Ο Νίκος Γόδας, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη σεζον 1943-44, αποτελεί μία από τις τραγικότερες μορφές στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού: όχι μόνο γιατί φυλακίστηκε την περίοδο της γερμανικής κατοχής και εκτελέστηκε το 1948 χάνοντας τη ζωή του στα 27 του χρόνια αλλά επειδή στις τελευταίες στιγμές της ζωής του είχε στο μυαλό του μόνο τον Ολυμπιακό.

Απόδειξη το γεγονός πως εκτελέστηκε ως κομμουνιστής στις 19 Νοεμβρίου 1948 στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας φορώντας την εμφάνιση του Ολυμπιακού, την ερυθρόλευκη φανέλα και το λευκό σορτσακι, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

"Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από τη χαριστική βολή", είχε πει λίγο πριν κλείσει για πάντα τα μάτια του,με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μην τον ξεχνούν και το βράδυ της Κυριακής να τον τιμούν με ξεχωριστό τρόπο.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του αγώνα των πρωταθλητών Ελλάδας στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα, φίλοι του Ολυμπιακού ύψωσαν πανό στις εξέδρες που έγραφε: "Στην τελευταία του πνοή, κόκκινη-άσπρη-ριγωτή. Νίκος Γόδας".

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/olympiacos/oi-opadoi-toy-olympiakou-upswsan-sygklonistiko-pano-gia-ton-goda.4957079.html?utm_source=News247&utm_medium=footer&utm_campaign=24MediaWidget


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου